Namen klopt Nantes en stoot door naar tweede ronde van EuroCup basketbal

Foto: La Meuse

Namen klopt Nantes en stoot door naar tweede ronde van EuroCup basketbal

Print
Beez / Namur / Belgrade / Saint-Servais / Saint-Marc / Bouge / Champion / Daussoulx / Flawinne / Malonne / Suarlée / Temploux / Vedrin / Boninne / Cognelée / Gelbressée / Marche-les-Dames / Dave / Jambes / Naninne / Wépion / Wierde / Erpent -

Namen kan na vier speeldagen nog steeds een perfect rapport voorleggen in de EuroCup basketbal voor vrouwenteams. Het won voor eigen publiek met 77-60 (rust: 46-32) tegen het Franse Nantes.

Namen pakt 4 op 4 in groep J en stoot al zeker door naar de tweede ronde. Met 18 punten en 9 rebounds was de Amerikaanse Ronni Williams de uitblinkster bij Namen. Ook Hanne Mestdagh (13 punten) deed een flinke duit in het zakje.

Eerder versloeg het team van Philip Mestdagh in groep J het Franse Saint-Amand (75-73) en het Hongaarse Györ (72-82). Namen opende zijn campagne in Nantes met overmacht (59-83).

Met nog twee groepsduels (in Saint-Amand en thuis tegen Györ) in het verschiet staat er voor de Naamse speelster nog groepswinst en een rechstreeks ticket voor de achtste finales op het spel. De eerste twee van de tien groepen en de vier beste derdes (twee per conference) stoten door. De beste acht plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de andere zestien spelen play-offs.

MEEST RECENT