Parket eist drie jaar cel voor aanval met mes op broer

Een man uit Mechelen hangt drie jaar cel boven het hoofd omdat hij zijn broer met een mes zou aangevallen hebben. De beklaagde, die momenteel aangehouden is, schreeuwde zijn onschuld evenwel uit en zegt dat híj werd aangevallen.

tdk

De feiten speelden zich afgelopen zomer af bij de ouderlijke woning van Abdelali B. De man zelf woont niet meer thuis, maar zijn moeder doet wel nog zijn was. Toen Abdelali op 16 juli zijn was ging ophalen, ontstond er een discussie met zijn moeder. “Eerst werd hij niet binnengelaten, nadien opende zijn broer de deur toch. Abdelali had een mes bij zich en haalde ermee uit. Zijn broer liep een wonde aan de wijsvinger en het hoofd op en moest naar het ziekenhuis. Hij haalde ook uit naar de hals, maar raakte het slachtoffer niet op die plaats”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans. Zij eiste drie jaar cel.

Abdelali ontkende dat hij zijn broer met een mes heeft aangevallen en kwam met een heel ander verhaal op de proppen. “Toen ik een discussie met mijn moeder had, is mijn broer naar mij gestormd met een mes in de hand”, zei hij tegen rechter Jessica Bourlet. “Ik had een rugzak bij me waarin een fles cava zat. Om te vermijden dat ik zou gestoken worden, heb ik mij gedraaid, waardoor de rugzak tegen het hoofd van mijn broer is terecht­gekomen. Zo heeft hij zijn verwondingen opgelopen.”

Iets wat het Openbaar Ministerie niet geloofde. “We spreken over een snijwonde. Als er met een rugzak is geslagen, moet er sprake zijn van een zwelling of bloeduitstorting, en die was er niet.”

Zijn advocaat, Cédric Monheim, benadrukte dat Abdelali nooit de intentie had om zijn broer te ­doden. “We spreken hier over een moeilijke familiale situatie. Mijn cliënt heeft al veroordelingen opgelopen voor slagen en verwondingen aan verwanten. Hij is destijds het huis uitgezet en is zelfs een tijdje dakloos geweest. Dat heeft zijn sporen nagelaten, maar sinds begin dit jaar heeft hij opnieuw een dak boven het hoofd.”

“Ik ben onschuldig. Ik ga geen drie jaar in de cel zitten voor iets wat ik niet gedaan heb”, reageerde B. nog. Vonnis op 23 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners