An Lemmens kan niet lachen met foto van Gert Verhulst op Instagram: "Niet zo idyllisch als het lijkt"

Foto: Instagram/ISOPIX

Celebs

An Lemmens kan niet lachen met foto van Gert Verhulst op Instagram: "Niet zo idyllisch als het lijkt"

Print

“Slurfson en Gert.” Met dat bovenschrift postte Gert Verhulst een foto op zijn Instagram, waarop hij poseert met een olifant. Maar collega An Lemmens reageerde allesbehalve enthousiast op de toeristische foto. “Een val voor toeristen”, zo schrijft ze in de reacties.

De Studio 100-baas is al enkele dagen op vakantie in Thailand. Daar logeert hij in het luxueuze ‘Four Seasons Tentenkamp’, een plaats waar ze een “speciale ervaring” aanbieden aan hun gasten. Toeristen kunnen er op de foto met enkele Indische olifanten. Knuffelen of een ritje maken op hun ruggen kan ook.

An Lemmens reageert verontwaardigd en wil haar collega waarschuwen. “Geen enkele “normale” olifant laat dat toe... Dit zijn allemaal dieren die gestroopt zijn en in gevangenschap leven nadat ze “gebroken” werden”, schrijft ze. Helemaal niet zo idyllisch als het lijkt, dus. “Geen prachtig initiatief helaas... Dieren worden gevangen, gestroopt, mishandeld. Zodat toeristen een badje kunnen nemen, hun kunnen aaien, enzovoort.”

De presentatrice raadt iedereen af om in deze toeristische val te trappen. “Als toeristen nu eens niet per se een olifant van dichtbij willen zien, dan zou dit dierenleed niet hoeven te bestaan. Als je die centen dan toch hebt, kan je ze beter uitgeven om hen in het wild te zien. Veel mooiere ervaring!” aldus Lemmens.

 

 

'Slurfson & Gert'

Een bericht dat is gedeeld door @gertverhulst op

 

NIET TE MISSEN