Brussels vist Lionel Bosco weer op, Limburg haalt Releford terug naar België

Foto: BELGA

Brussels vist Lionel Bosco weer op, Limburg haalt Releford terug naar België

Print

Basketbalclub Basic-Fit Brussels heeft ouderdomsdeken Lionel Bosco, die zonder club zat, voor twee maanden onder contract gelegd. In de overeenkomst is ook een optie voor de rest van het seizoen opgenomen, zo bevestigde Brussels donderdag.

De 36-jarige Bosco wordt gehaald als vervanger van sterkhouder Domien Loubry, die met een hamstringblessure zo’n drie weken aan de kant staat. De voormalige Belgische international was een vrije speler, nadat Bergen-Henegouwen hem geen contract meer had aangeboden. In afwachting van een andere kans onderhield Bosco zijn conditie bij Hoei in de lagere reeksen. Dinsdag trainde hij voor het eerst mee, woensdagavond keek hij vanuit de tribunes toe hoe Brussels zijn eerste Europese zege van het seizoen boekte tegen de Bulgaarse landskampioen Balkan (81-78). In december zullen de Brusselaars de prestaties van Bosco evalueren, bij een positieve beoordeling blijft hij wellicht tot het einde van het seizoen.

Omdat ook nieuwe aanwinsten Osvaldas Matulionis en Dejan Kravic niet het gewenste niveau halen en Alex Lichodzijewski rondloopt met een duimblessure, wil Brussels eerstdaags ook de komst van Mike Smith afronden. De Amerikaanse guard speelde eerder al voor Antwerp, Bergen en Luik.

In de Belgische competitie miste Brussels zijn start volledig. De vicekampioen is met een overwinning uit vijf duels voorlaatste in de stand.

Hubo Limburg United haalt Travis Releford opnieuw naar België

Hubo Limburg United heeft zijn selectie versterkt met de Amerikaan Travis Releford, een ex-speler van Aalstar. De 27-jarige guard moet bij de club uit de Euromillions Basket League het vertrek van Zach Monaghan en Darnell Snyers opvangen.

De Limburgers omschrijven hun aanwinst donderdag als een “veelzijdige guard die zich op meerdere posities comfortabel voelt”. “Hij is een uitstekende verdediger, scoort gemakkelijk en maakt graag drives naar de basket”, klinkt het bij de nummer 6 uit het klassement.

Releford kent de Belgische competitie want in het seizoen 2013-2014 droeg hij het shirt van Okapi Aalstar. Vorig seizoen was hij aan de slag in Polen.

MEEST RECENT