Mechelse jeugdspeler (17) van Antwerp overleden na hartstilstand op training

Archiefbeeld. Foto: WAS

Mechelse jeugdspeler (17) van Antwerp overleden na hartstilstand op training

Print
Mechelen -

Joël Lobanzo, een zeventienjarige jeugdspeler van Royal Antwerp FC uit Mechelen, is dinsdagavond tijdens de training van de U19 het slachtoffer geworden van een hartstilstand. De voetbalclub meldt donderdagochtend dat hij de afgelopen nacht is overleden.

Toen het voorval dinsdagavond plaatsvond tijdens de training, startten de medische begeleiders en trainers onmiddellijk met de reanimatie. Het MUG-team bracht de speler in kritieke toestand naar het UZA. Daar overleed hij in de nacht van woensdag op donderdag.

Alle getuigen krijgen sinds woensdag opvang en ondersteuning, verzekert Antwerp. “Op het moment van deze tragische gebeurtenis waren er enkele tientallen jongeren aanwezig op de trainingsvelden. Voor alle getuigen van dit akelige voorval – zowel medespelers, trainers als jeugdmedewerkers – voorziet de club sinds gisteren opvang en ondersteuning. Ook de volgende dagen zal dit het geval zijn. Hierover wordt verder intern gecommuniceerd.”

Lobanzo woonde in Mechelen en ging ook naar school in de Dijlestad. Hij volgde jeugdopleidingen bij onder meer KSK Heist en Racing Mechelen vooraleer zich bij Antwerp aan te sluiten.

“Tijd van rouwen”

“Een tijd van rouwen breekt aan, die we in alle sereniteit willen doorbrengen”, meldt de club op zijn website. “We brengen onze diepste gevoelens van medeleven over aan de familie en vrienden van Joël.” KV Mechelen, Moeskroen, STVV, Beerschot Wilrijk, Anderlecht, Club Brugge, Westerlo, Lokeren en ex-clubs KSK Heist en Racing Mechelen wensen de familie van het slachtoffer en de club veel sterkte toe.

Faris Haroun, middenvelder bij het eerste elftal van de Great Old, drukt ook zijn medeleven uit. “Vreselijk nieuws. Mijn gedachten zijn bij hem en zijn familie.”

MEER VOETBALNIEUWS