Tweede waterbus verdubbelt capaciteit

Foto: WAS

Tweede waterbus verdubbelt capaciteit

Print
Antwerpen -

De Vlaamse overheid en het havenbedrijf Antwerpen gaan de capaciteit van de waterbus tussen Hemiksem en Antwerpen verdubbelen. Vanaf 11 november wordt een tweede vaartuig in gebruik genomen. De veerboten die oevers verbinden, krijgen een nieuwe dienstregeling.

De succesvolle waterbus die Antwerpen verbindt met Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke, gaat uitbreiden. Vanaf 11 november neemt Aqualiner, dat de waterbus exploiteert in opdracht van de Vlaamse overheid en het Havenbedrijf van Antwerpen, een tweede vaartuig in gebruik. “Daardoor zal ook de frequentie van de waterbus kunnen worden verdubbeld”, aldus Rita Bertens van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid biedt naast de waterbus ook een aantal veerverbindingen op de Schelde aan. Er is de verbinding Hoboken-Kruibeke, het veer tussen Hemiksem-Bazel en de overzetboot Steenplein-Linkeroever. “In totaal zijn er dus zes opstappunten”, aldus Bertens.

Door het succes van de waterbus is het op piekmomenten zeer druk op de aanlegsteigers in Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen, omdat daar ook veerboten aan -en afmeren. “Als gevolg van de komst van een tweede waterbus, hebben we ook een nieuwe dienstregeling voor de veerboten opgesteld, in overleg met de scholen en het bedrijfsleven.”

In de toekomst wil exploitant Aqualiner het aantal waterbussen verhogen naar vier. Op dit moment nemen gemiddeld 30.000 mensen per maand de waterbus. Een retourticket kost 5 euro. De waterbus is ook erg populair bij dagtoeristen en shoppers.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio