Scoor uw wekelijkse dosis muziek in de Kempen

Print

Blaudzun (Mol) Foto: GVA

Muziekliefhebbers komen dit weekend weer ruimschoots aan hun trekken in de Kempense regio. Of u nu de voorkeur geeft aan klassiek, blues, rock of kleinkunst, er is voor elk wat wils. Tien welluidende tips.

1. Uri Caine

Wat: De rijke carrière van pianovirtuoos Uri Caine (Philadelphia, °1956) laat zich niet makkelijk in enkele zinnen samenvatten. Na zijn muziekstudies gaat Caine aan de slag in de bands van onder meer Philly Joe Jones, Hank Mobley en Grover Washington. Inmiddels heeft hij zelf als bandleider liefst 25 albums op zijn naam. Daartussen veel jazz, maar ook eigen arrangementen van composities van klassiekers zoals Bach, Mahler, Beethoven en Schumann. 

Praktisch: vrijdag 3 november om 20.30u in De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

Prijs: 16 euro

 

2. Blaudzun

Wat: De Nederlander Johannes Sigmund timmert als Blaudzun al enkele jaren met veel succes aan de weg. Zes albums na zijn debuut en vele nationale en internationale rockclub- en festivaltournees verder, trekt Blaudzun dit najaar voor het eerst de theaters in. Hij speelt zijn nummers in hun meest elementaire vorm: naakt, ruw, persoonlijk en confronterend.

Praktisch: zaterdag 4 november om 20.15u in schouwburg Rex, Smallestraat 2 in Mol

Prijs: 25 euro

 

3. Tin Fingers + Few Bits

Wat: Het Antwerpse Tin Fingers kroonde zich in 2015 tot de winnaar van ‘De Zes’, de pop- en rockwedstrijd die Frappantpop verving. Ze brengen indierock met flinke geuten synthgeweld en psychedelische invloeden. Heftig wanneer het moet, ingetogen wanneer het past. Daarna is het de beurt aan Few Bits, de band rond Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het strafste uit de Belgische pop -en rockwereld. Few Bits staat voor dromerige indiepop met psychedelische invloeden dat ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen wordt.

Praktisch: zaterdag 4 november om 20.15u in de Kuub (de Warande), Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: 8 euro

 

4. Rock Wechel

Wat: Twaalfde editie van deze ‘Beste rockfuif van het jaar’ onder het motto ‘let there be rock!’, met optredens van lokale held Jorsi en Radio Russia.

Praktisch: zaterdag 4 november vanaf 21u in de Zandfluiter, Tulpenlaan 1 in Wechelderzande (Lille)

Prijs: gratis

 

5. Bandit

Wat: Optreden van de artiest Bandit (Koen Moeyaert) met akoestische live vertolking van vele hits. Hij kan terugvallen op zijn albums ‘The Tura Songbook’ (vol. 1 en 2) boordevol country-getinte arrangementen van liedjes van Will Tura. Daarnaast weet hij door zijn gelijkenis met het unieke, diepwarme stemgeluid van Roy Orbison, zijn publiek kippenvel te bezorgen wanneer hij moeiteloos die typische hoge tonen haalt. Voorprogramma door Elke en Wilma. 

Praktisch: zaterdag 4 november om 20.30u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 25 euro

 

6. Kdoem

Wat: Kdoem is een enthousiaste percussiegroep en brengt bekende covers voor jong en oud. Zaterdag speelt Kdoem samen met gaste Jolien Thijs, opgegroeid in een muzikale familie en met jarenlange ervaring op de piano en als zangeres. Zondag voelt Kdoem zich vereerd om met kinderen van 7 tot 12 jaar muziek te maken. Het kinderkoor Rigoletto is ontstaan in Ham en bestaat uit een leuke groep kinderen van verschillende leeftijden die samen zingen.

Praktisch: zaterdag 4 november (20u) en zondag 5 november (15u) in het Gildenhuis in de Beerstraat 54 in Meerhout

Prijs: 15 euro

 

7. Kugoni Trio

Wat: Door het beperkte repertoire voor de minder bekende bezetting van een piano, een viool en een saxofoon, geeft het Kugoni Trio al meteen sinds zijn oprichting in 2010 compositieopdrachten aan Belgische componisten. Voor Timelapse maakten enkele Vlaamse componisten nieuwe composities als antwoord op De vier seizoenen van tangocomponist Astor Piazzolla. Jan-Hendrik Van Damme, Erik Desimpelaere, Benjamien Lycke en Jan Van Landeghem geven op dit muziekstuk afwisselend weerwoord met een hedendaagse taal.

Praktisch: zondag 5 november om 11u in de Lakenhal op de Grote Markt in Herentals

Prijs: 12 euro

 

8. Musica Meridiana

Wat: Tumbao Cubano vertolkt Cubaanse traditionele muziek zoals son montuno, salsa, chachacha, guaracha maar ook merengue, cumbia, bachata, bolero,... voor ieder wat wils! De Cubaanse meesters worden niet vergeten en zo staan er ook thema’s op het programma van Buena Vista Social Club, Celia Cruz, enkele traditionele nummers,…

Praktisch: zondag 5 november om 11u in Hof Ter Rielen, Turnhoutsebaan 181 in Kasterlee

Prijs: 15 euro

 

9. Kapitein Winokio

Wat: De concerten van Kapitein Winokio worden elk jaar beter. Zeg dat de kinderen het gezegd hebben! Maar dit jaar worstelt de kapitein met zijn emoties. Hij is bang van beren. Hij wordt boos wanneer zijn goocheltruc niet lukt en bedroefd als niemand met zijn grapje lacht. Maar van zingen wordt hij blij! Zeker met een zaal vol kampioenen.

Praktisch: zondag 5 november om 15u in GC ’t Heilaar, Heilaarstraat 36 in Beerse

Prijs: 15 euro

 

10. Olen S(w)ingt

Wat: De liveband Elentriek is een stomende 9-koppige band uit Heist-op-den-Berg met een strakke blazerssectie die de pannen van het dak speelt. Zij brengen een bloemlezing uit alles wat het Nederlandstalige muzieklandschap ooit op de markt heeft gebracht: van smartlappen tot rock- en kleinkunstliedjes, van vergane glories tot onehitwonders. De muziek van Elentriek heeft een groot meezinggehalte

Praktisch: zondag 5 november om 20u in de spiegeltent op het Dorpsplein van Olen

Prijs: 8 euro

DOEN!