‘Verkeerde moordenaar’ van Sofie Muylle krijgt gepeperde rekening

‘Verkeerde moordenaar’ van Sofie Muylle krijgt gepeperde rekening

Print

Een halve dag: zo lang werd Davide Marzullo (27) uit Knokke in april verdacht van de moord op Sofie Muylle. De man van Italiaanse afkomst werd even door de politie opgepakt omdat hij geregeld op het strand ging joggen met een blauwe jas – gelijkaardig aan die van de Roemeense moordverdachte Alexandru C. (23).

Ondanks zijn snelle vrijlating bleef de zaak ­Marzullo achtervolgen, zo erg dat hij een tijdlang niet meer durfde te gaan joggen uit schrik voor negatieve reacties.

De man besliste te verhuizen, in de hoop de moordzaak eindelijk achter zich te kunnen laten. Maar nu, een half jaar na zijn arrestatie, moet hij 360 euro betalen voor de advocaat die hem bijstond tijdens de verhoren. Een zoveelste pijnlijke confrontatie, zeker omdat Marzullo er al die tijd van uitging dat hij geen vergoeding moest betalen voor de bijstand. De man hoopt nu op een overeenkomst, zodat hij tenminste een deel van de rekening niet hoeft te betalen.

Intussen blijft verdachte Alexandru C. in de cel. Begin deze maand heeft de Brugse raadkamer zijn aanhouding met twee maanden verlengd. Zijn verdediging drong toen niet aan op een vrijlating, maar drong wel aan op bijkomend onderzoek. Hij werd op 26 juni in Roemenië opgepakt, ontkent de feiten, maar faalde op een leugendetectortest.

Wat is er gebeurd?

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Nu in het nieuws