Waarom je niet met Sergio op een vliegtuig wil zitten

Print
Waarom je niet met Sergio op een vliegtuig wil zitten

Foto: VTM

Wie op vakantie richting Spanje vertrekt en Sergio (52) op zijn of haar vlucht ziet zitten, houdt maar beter even een schietgebedje voor het opstijgen. In anderhalf jaar tijd heeft een vlucht waar de zanger en tv-presentator op zat, liefst vijf keer een noodlanding moeten maken.

Het ging telkens om een vlucht richting het Spaanse Alicante. “Twee keer vertrok ik vanuit Luik, drie keer vanuit Brussel”, aldus Sergio Quisquater. “Het was een paar keer met Ryanair, de andere vluchten waren van Tui. Eén keer was er een probleem in de cockpit: er was een barstje in de voorruit en de piloot wilde - uiteraard - niet riskeren dat de ruit verder zou barsten tijdens de vlucht. Geloof het of niet, maar de vier andere keren had er telkens iemand een hartstilstand op de vlucht.”

“De vierde keer dat het me overkwam kwam een stewardess naar mij om de situatie uit te leggen, maar ik zei dat ik het intussen wel al wist. Ze kon haar oren niet geloven: voor haar was het de eerste noodlanding in haar vijftienjarige carrière als stewardess. En ik als toeristje, ik maakte het toen voor de vierde keer in één jaar mee. Soms vertelde ik het nog aan vrienden voor ik vertrok: het zal weer van dat zijn. Toen ik arriveerde en vertelde dat het écht opnieuw gebeurd was, dachten ze dat ik aan het zeveren was.”

De (voorlopig) laatste keer dat Sergio een noodlanding meemaakte, dateert al van afgelopen februari. “Ik weet het nog goed. Ik was doodop en ben zelfs nog voor het opstijgen in slaap gevallen. Toen ik weer wakker werd, zag ik dat we opnieuw aan het landen waren. Dat is snel gegaan, dacht ik bij mezelf. Tot ik zag dat we helemaal niet in Alicante waren, maar opnieuw in Brussel. Er kwam een melding vanuit de cockpit: het barstje… Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten en in de luchthaven wachten, wachten, wachten… Tot er een ander vliegtuig vanuit Charleroi gecharterd was.”

Ondanks alle tegenslag heeft Sergio geen vliegangst opgelopen. “Ik leg me daarbij neer. Vijf keer in anderhalf jaar. Da’s pech, maar tja, niet aan te doen, hé.”

MEEST RECENT