Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Pik eens een (kinder)filmpje mee in de Kempen

the Boss Baby Foto: GVA

Pik eens een (kinder)filmpje mee in de Kempen

Nu met de wintertijd ook de herfstvakantie is aangebroken, is dit het ideale moment om het duister van de bioscoop op te zoeken. Naast het reguliere programma in de Kempense filmzalen kunt u deze week ook op deze adresjes terecht voor een prent met het hele gezin.

1. Solan en Ludwig, de Grote Kaasrace

Wat: Wanneer de opschepperige eend Solan ietwat overmoedig een weddenschap afsluit, moet hij deelnemen aan ‘De Grote Kaasrace’, een wedstrijd tussen twee naburige dorpen waarin beide teams om het eerst een bol kaas over de finish moeten brengen. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor. 

Praktisch: dinsdag 31 oktober om 14.30u in CC ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals

Prijs: 5 euro

 

2. Ciné de Wouwer

Wat: Gemeenschapscentrum De Wouwer verwent kinderen tijdens vakanties met een aangepast filmprogramma. Voor kinderen vanaf drie jaar is er eerst (13.30u) ‘Rintje’ over het gelijknamige ondeugende hondje dat al spelend met zijn vriendjes de buitenwereld ontdekt. Voor jongeren vanaf 9 jaar volgt om 15u ‘Storm, letters van vuur’, een spannende jeugdfilm die zich afspeelt in het Antwerpen tijdens de Inquisitie in 1521.

Praktisch: dinsdag 31 oktober om 13.30u en om 15u in GC De Wouwer, Kloosterstraat 4 in Ravels

Prijs: 3 euro per film

 

3. The Boss Baby

Wat: Maak kennis met een wel heel bijzondere baby: hij draagt een kostuum en een aktetas, is erg gevat en kijkt wel heel ‘volwassen’ naar de wereld. ‘The Boss Baby’ is een hilarisch animatieverhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie, verteld vanuit het perspectief van Tim, de heerlijk onbetrouwbare en zeer fantasierijke 7-jarige broer van de baby.

Praktisch: dinsdag 31 oktober om 14u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 2 euro

 

4. Tesoros

Wat: In de stad Barra de Potosí, een kleine gemeenschap aan de Mexicaanse Pacifische kust, is een groep kinderen er zeker van dat ze samen én met de juiste kaart de schat van een piraat zullen vinden. De buit is al eeuwenlang ergens in de buurt verstopt. Maar uiteindelijk vinden ze iets dat veel meer waard is dan een schat... Een spannende wereldfilm voor kinderen.

Praktisch: dinsdag 31 oktober om 14u in de bibliotheek van Westerlo, Kasteelpark 5 in Westerlo

Prijs: gratis

 

5. La La Land

Wat: Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Praktisch: dinsdag 31 oktober om 20u in CC ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals

Prijs: 5 euro

 

6. Ciné Kids

Wat: Capelito is een paddenstoel met (brabbel)praatjes! Vol ondeugendheid belandt hij steeds in een nieuw avontuur. In deze film volgen we Capelito in 8 korte avonturenfilmpjes. Absurde verhaaltjes op maat van kleuters.

Praktisch: woensdag 1 november om 14u in het GC Hoogstraten, Buizelstraat 11 in Hoogstraten

Prijs: 2 euro volwassenen, 1 euro kinderen

 

7. Noces

Wat: De achttienjarige Zahira leidt een leven zoals veel jongeren van haar leeftijd: ze gaat naar school, spreekt af met haar vrienden, heeft een vriendje en houdt er een druk sociaal leven op na. Aan dat onbezorgd leventje komt een einde wanneer haar ouders haar een gearrangeerd huwelijk opleggen. Verscheurd door de wensen van haar ouders, met wie ze een hechte band heeft, en haar eigen dromen en levenswijze, zoekt ze raad bij haar broer Amir en haar vriendin Aurore.

Praktisch: donderdag 2 november om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

Exclusieve artikels voor abonnees