Politie neemt tientallen stokken en metalen staven in beslag na rellen Brederodestraat

Na de nieuwe onregelmatigheden van zondagavond en -nacht in de Brederodewijk heeft de politie een arsenaal aan stokken en staven in beslag genomen die dienst deden als slagwapens. De Civiele Bescherming heeft ondertussen ook geholpen om een aantal ramen en deuren tijdelijk te herstellen. “Hoofdzakelijk handelszaken werden het slachtoffer van het ontoelaatbaar gedrag”, zegt de lokale Antwerpse politie.

inke

In de omgeving van de Brederodestraat, waar vrijdag al een grote vechtpartij uitbrak, kwamen zondagavond opnieuw een honderdtal relschoppers op straat.De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft daarop een plaatselijk samenscholingsverbod van minstens een week afgekondigd in de Brederodewijk.

In totaal zijn bij de schermutselingen van zondagavond- en nacht veertig personen bestuurlijk aangehouden, en twee gerechtelijk. Die laatste twee werden opgesloten omwille van illegale wapendracht.

© politie Antwerpen

Staven en stokken

Ondertussen liggen er ook tientallen metalen buizen, houten stokken en zware stenen bij de politie opgeslagen. “Sommige herrieschoppers hadden zelfs een hockeyclub mee. Ze zijn gevonden in de omgeving van de Brederodestraat en op personen die in de loop van gisterenavond en vannacht zijn opgepakt. Al het materiaal dat doelbewust verzameld werd om slagen mee toe te brengen, is in beslag genomen”, aldus de politie.

Vlak na de incidenten werd er schade vastgesteld aan zes panden. Meer dan dertien ramen en vier deuren zijn bij de opstootjes gesneuveld. Het gaat hoofdzakelijk over etalageramen van handelszaken. Medewerkers van de Civiele Bescherming hebben de noodherstellingen voor hun rekening genomen onder bescherming van de politie.

© JHS

“Mogelijk volgen er in de loop van de dag nog bijkomende aangiftes van schadegevallen die momenteel nog niet opgemerkt werden.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio