© AFP

Agenten verdacht van verkrachting meisje (18) in combi

Twee politieagenten uit New York zijn in beschuldiging gesteld voor de verkrachting van een 18-jarig meisje, dat met handboeien aan in een combi zat. Ze riskeren een celstraf van 25 jaar.

Eddie Martins en Richard Halls hadden het 18-jarige meisje op 15 september opgepakt voor marihuanabezit. Ze zouden daarna met haar naar de parking van een restaurantketen gereden zijn, waar ze haar - met handboeien aan - verplichtten tot orale seks en waar Martins haar verkrachtte. De twee gaven de feiten daarna toe aan hun collega’s, maar hielden wel vol dat het niet om verkrachting ging. Het meisje zou ingestemd hebben met de seksuele handelingen.

Toen de zaak aan het licht kwam, werden de twee meteen geschorst. Een veel te lichte straf, zegt Michael David, de advocaat van het slachtoffer. “We hadden verwacht dat de politiecommissaris de twee meteen ontslagen zou hebben. We eisen dat dat alsnog gebeurt. En daarbovenop moet de lastercampagne aan het adres van het slachtoffer stoppen.” Volgens David halen de advocaten van de agenten de provocerende selfies op sociale media van het slachtoffer aan als bewijs dat ze niet aangerand werd maar op zoek was naar seks.

De twee agenten zijn in beschuldiging gesteld van verkrachting. Als ze veroordeeld worden, riskeren ze celstraffen van 25 jaar.

Nu in het nieuws