Menen staat opnieuw op derde plaats

Zondagavond werden nog twee wedstrijden afgewerkt om de zesde speeldag van de EuroMillions Volley League te besluiten. Door te winnen bij Maaseik-killer Borgworm sprong Menen terug naar de derde plaats.

Ook al werd het 0-3 in het voordeel van Menen, toch was het verschil met Borgworm nooit heel groot. Volgens de setstanden (22-25, 21-25, 21-25) werd de thuisploeg nooit weggespeeld. Maar de stunt van vorige week herhalen, was nooit een mogelijkheid. Winkelmuller (16 punten) en Gorski (13) scoorden de meeste punten voor de bezoekers, Abinet (ook 13) hield Borgworm in de wedstrijd.

Er was geen uitgesproken favoriet in het duel tussen Guibertin en Amigos Zoersel en dat werd ook duidelijk in de wedstrijd waarin beide ploegen elk twee sets overduidelijk voor hun rekening namen (25-13, 18-25, 19-25, 25-18, 10-15). In de tiebreak toonde Zoersel zich het sterkst, ondanks een glansprestatie van thuisspeler Wojcik die 29 punten scoorde. Oprins (20) en Hofmans (15) waren de topscorers bij de bezoekers.

Roeselare blijft aan de leiding met 15 punten. Aalst (12), Menen (11) en Maaseik (9) vervolledigen de top vier, maar hebben alle drie nog een wedstrijd te goed.

Donderdag ontvangt Maaseik Guibertin. De vraag is of de Limburgers ook over die andere Waalse ploeg struikelen na de zege in Roeselare. De andere duels worden pas op 10 en 11 november afgewerkt. Roeselare speelt een derby in Menen, altijd een moeilijke verplaatsing. Amigos Zoersel ontvangt Aalst, dat op de loer ligt bij een Roeselaarse misstap. Gent trekt naar Leuven en wil, nadat het twee keer stuntte en een punt pakte tegen Maaseik en Menen, nu ook de eerste zege pakken om van de laatste plaats weg te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal