© GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem redt puntje in slotfase

Een schoonheidsprijs verdiende de wedstrijd tussen Berchem en Deinze niet. De bezoekers kwamen na de rust verdiend op voorsprong, geel-zwart kon in een tumultueuze slotfase gelijk maken en mocht zich gelukkig prijzen dat invaller Mezine een strafschop miste voor Deinze.

Zoals vaker voor eigen volk begon Berchem met veel balbezit. De betere kansen in de eerste helft waren echter voor de bezoekers. Appels kende weinig moeite met de eerste poging, een afstandsschot van Van Walle. Bij de volgende kans kwam de thuisploeg goed weg toen Romero van bijna op de doellijn een vreemd botsende voorzet van Brulmans hoog over kopte.

Berchem reageerde met een mooie aanval via Djoum en Absisan. Van Kruijssen zag de voorzet net voor zijn neus weg gewerkt. Ook bij het één-tweetje tussen Zorbo en Absisan verdiende geel-zwart meer, maar Verstraeten zag zijn kopbal over gaan.

Romero maakt het af

Aan de overkant was ook Deinze er opnieuw dichtbij. Appels weerde een botsend schot van Bael in hoekschop, en kon de krul van Challouk enkel naast kijken. Net voor de rust nog één uitbraak van de bezoekers wanneer een diepe bal onverwacht doorschoot. Appels dook goed in de voeten van Romero.

Na de koffie ging Berchem plots wat zenuwachtiger acteren en Deinze rook bloed. Bael verraste Van Minnebruggen door een diepe bal te verlengen tot bij Romero. Die kapte goed naar binnen en schoot dan beheerst met links in de verste hoek. Zorbo en co waren van slag en Romero mocht even later vrijstaand over koppen. Appels had ook de nodige moeite met de effectbal van Brulmans op vrije trap. En dan was er nog Bael die vanuit een schuine hoek niet kon besluiten.

Spannend slot

En Berchem? Dat probeerde door de inbreng van enkele verse krachten wel terug te vechten, maar het onbrak een beetje aan scherpte in de aanvallen. Door op zoek te gaan naar de gelijkmaker gaven de mannen van trainer Geert Emmerechts ook ruimte weg die Deinze de mogelijkheid gaf om te counteren. De thuisploeg dwong echt wél veel stilstaande fases af en op één van die vrije trappen torende Van Minnebruggen hoog boven iedereen uit om de 1-1 binnen te knikken.

Op weg naar een felbevochten punt leek het, maar in de extra tijd werd opnieuw te veel ruimte weg gegeven op een hoekschop. Absisan zag geen andere mogelijkheid dan de rake kopbal met de hand voor de lijn te keren en dus wees scheidsrechter Zeebroek terecht naar de stip. Gelukkig voor Berchem toonde invaller Mezine zich in een genadige bui en verdween het leer ver achter het doel van Appels.

Feit is dat Berchem met een punt niet bijzonder veel opschiet, maar het stelt toch enigszins gerust dat de Rooiploeg ook een keer wat kan oogsten als het voetballend niet lukt. Met dank aan Van Minnebruggen, de onverwachte topschutter bij geel-zwart, én natuurlijk de reflex van Absisan. Al zal die laatste nu wel één of twee wedstrijden worden gemist. Volgende week krijgt Berchem opnieuw een moeilijke opdracht voorgeschoteld in Dessel.

BERCHEM SPORT 1

DEINZE 1

BERCHEM SPORT: Appels, Djoum, Vande Velde (75’ Saillart), Van Minnebruggen, Nwokoro, Mauro, Verstraeten, Absisan, Mauro, Hairemans (80’ Van den Heuvel), Zorbo en van Kruijssen.

DEINZE: Vandenberghe, Goossens, Lievens, Vandecasteele, Libbrecht, Bael (89’ Mezine), Challouk (85’ Mertens), Brulmans, Janssens, Van Walle en Romero Gomez.

DOELPUNTEN: 53’ 0-1 Romero Gomez, 88’ 1-1 Van Minnebruggen

SCHEIDSRECHTER: Zeebroek

GELE KAARTEN: Verstraeten, Brulmans, Kamneng Djoum

RODE KAART: Absisan

Meer voetbalnieuws