Beelden opgedoken van ‘De Reus’ die wapen zoekt met rijkswacht

Print

Chris B., de zogenoemde ‘Reus’ van de Bende van Nijvel, die met zijn collega’s van de rijkswacht op zoek is naar een wapen in Moorsel in 1996. Dat is te zien op beelden die de redactie van VTM Nieuws teruggevonden heeft.

De beelden die de redactie van VTM Nieuws terugvonden, zijn gemaakt op 6 oktober 1996. De rijkswacht voerde toen een grote zoekactie uit in Moorsel, deelgemeente van Aalst. Chris B. en zijn collega’s hoopten er het wapen te vinden van een drievoudige moordenaar.

Het is niet de eerste keer dat beelden zijn opgedoken van ‘De Reus’ tijdens zijn werk bij de rijkswacht. Donderdag konden we B. al zien tijdens een politieactie in Aalst en Liedekerke bij een klopjacht op een gangster die tijdens een overplaatsing was ontsnapt.

Christiaan B. (roepnaam Chris), Aalsterse rijkswachter en gewezen lid van Groep Diane, had in 2015 in de laatste weken van zijn leven aan zijn broer bekend dat hij de befaamde Reus was van de Bende van Nijvel. “Ik was betrokken bij de feiten in Waals-Brabant”, zei hij. Het gerecht gaat voorzichtig uit van die piste. Ook jeugdvriend Marc Van Damme en twee exen, Denise Vandyck (57) en Nicole (56), komen met de onthulling dat ze de robotfoto van vermoedelijke Reus “honderd procent zeker” aan Chris B. linken.

.

Nu in het nieuws