Linkin Park en vrienden herdenken overleden Chester

Foto: REUTERS

Linkin Park en vrienden herdenken overleden Chester

Print

De leden van de Amerikaanse rockband Linkin Park hebben vrijdagavond samen met vrienden een herdenkingsconcert gehouden voor Chester Bennington, de frontman van de band die op 20 juli uit het leven stapte. Het werd een avond vol beklijvende hommages en meezingmomenten om stil van te worden.

Sinds de wanhoopsdaad van Bennington, intussen drie maanden geleden, was het erg stil geworden rond Linkin Park. Het is dan ook hoogst onzeker dat de band zal blijven bestaan nu ze haar frontman kwijt is. Maar vrijdag namen ze voor een herdenkingsconcert met een hoop vrienden toch weer de instrumenten op.

Het werd een indrukwekkend drie uur durend spektakel met een pak gasten. Tekenden aanwezig: Alanis Morisette, Blink 182, No Doubt, Gavin Rossdale en veel meer.

Voor het eerste hoogtepunt waren de band en hun gasten niet eens verantwoordelijk. Het was volledig de verdienste van het publiek, dat Numb meezong en iedereen kippenvel bezorgde.

Ook Mike Shinoda, de rapper van Linkin Park en een van de beste vrienden van Bennington, bracht een indrukwekkende hommage met het lied Looking for an Answer.

Alanis Morrissette verraste dan weer door op het podium te verschijnen met leden van No Doubt. Ze brachten Castle of Glass en het onuitgebrachte Rest.

Meerdere mensen pinkten een traantje weg toen Talinda Bennington op het podium verscheen. “Wat een ongelooflijke show vanavond. We hielden ervan om mensen samen te brengen, daar genoot hij echt van. Hij zou dit geweldig gevonden hebben. Zelfs in rouw en verbijstering hebben we zoveel om dankbaar voor te zijn. Bedankt voor alle steun van alle mensen”, zei de weduwe van Chester Bennington.

Bekijk hier het volledige herdenkingsconcert:

.

Nu in het nieuws