“Een revolver tegen het hoofd van buitenwipper kostte ‘de Reus’ zijn job”

Van Damme - Chris B.

“Een revolver tegen het hoofd van buitenwipper kostte ‘de Reus’ zijn job”

Print

Volgens Marc Van Damme, een vroegere kennis van Chris B., de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, werd die niet na één, maar na twee gewelddadige incidenten uit de Groep Diane, een elite-eenheid van de rijkswacht, gezet. Dat zegt hij aan VTM Nieuws.

Een van die incidenten vond plaats in een dancing in Brussel. “Daar was tumult ontstaan”, zegt Van Damme. “Groep Diane werd er toen bijgeroepen. Chris B. was er ook bij. Op een gegeven moment moet er iets met die de buitenwipper van de dancing gebeurd zijn. Ik weet niet wat. Hij heeft meteen zijn revolver getrokken en heeft die tegen het hoofd van de buitenwipper gezet.”

Het zou na dat incident geweest zijn dat Chris B. uit de elite-groep gezet werd. “Na dat feit (in de dancing) hebben ze hem opgeroepen en hebben ze gezegd: je bent niet koelbloedig genoeg, je kan niet tegen stress en je bent te agressief”, vertelt Van Damme nog. Daarop zou Chris B. weer overgeplaatst zijn geweest naar de rijkswacht.

Het incident volgde op een eerder incident in Zaventem. Toen loste Chris B. per ongeluk een schot. Hij heeft altijd beweerd dat zijn wapen per ongeluk was afgegaan en dat het gesaboteerd was.

Van het schietincident in Zaventem is een dossier te vinden. Van dat in de dancing in Brussel niet. Van Damme hoorde het van zijn broer, aan wie De Reus het zelf verteld zou hebben

.

Nu in het nieuws