Heist pakt eindelijk nog eens de volle buit

Archiefbeeld Webers Foto: SMB

Heist - Hamme 1-0

Heist pakt eindelijk nog eens de volle buit

Print
Heist won met het kleinste verschil tegen Hamme. Een doelpunt van Bart Webers dik vijf minuten voor tijd besliste deze wedstrijd.

De thuisploeg startte sterk en het nam de eerste twintig minuten voor zijn rekening. De Heistenaren kregen kansen, vooral langs een bedrijvige Troonbeeckx. Die miste een enorme mogelijkheid toen hij alleen voor de keeper verscheen, maar hoog over trapte. De bezoekers waren nauwelijks gevaarlijk. Al was het opletten geblazen op een vrije trap van Ivens.

Ook na de pauze bleef Heist op zoek gaan naar een verlossend doelpunt. Een goal van Orye werd afgekeurd. Tien minuten voor tijd kreeg Vercruysse in een korte tijd twee keer geel. Hamme met tien en daar zou Heist van profiteren. Bounou liep de flank af, zijn voorzet werd door Webers in doel gewerkt. Zo won Heist voor het eerst sinds zaterdag 23 september, toen het met 1-3 in Geel ging winnen.

Coach Karel Keleman verving de geschorste Ventose door Orye en koos voor de snelheid van Troonbeeckx in plaats van de vorige week als offensieve joker uitgespeelde Jordy Lokando. Roosen en Bounou kregen een gele kaart. Met David Wijns (knie) zit voorlopig slechts één speler in de ziekenboeg.

 

Meer voetbalnieuws