Vakantie

Dit gezin had genoeg van de dagelijkse sleur en doet waar iedereen van droomt: “Mensen verklaren ons gek”

Print

Wat doe je als je in de sleur van het dagelijkse leven vast raakt, maar alles hebt wat je hartje begeert. Heel wat mensen zouden dan hun dromen willen waarmaken, maar durven de stap niet te wagen. Andrea en Ben Williams uit het Britse Cardiff hebben wel het lef gevonden om hun leven om te gooien. Samen met hun twee zoontjes Alex (5) en Ethan (7) hebben ze een bucket list gemaakt die ze nu gaan afwerken. Als summum hebben ze een enorme twist in hun leven voorzien: permanent verhuizen naar de andere kant van de wereld.

Zwemmen met schildpadden, grote muziekfestivals meemaken van op de eerste rij, dansen met inheemse stammen uit Noord-Amerika, reizen naar Dubai én Zuid-Afrika én Australië. Die activiteiten kan de familie ondertussen al van hun lijst afvinken. Nu zijn ze eventjes terug thuis van hun avonturen, maar enkel om te vertellen dat ze hun dromen nog net iets ernstiger gaan nemen om nog meer tijd te kunnen besteden met hun gezin.

“Mensen verklaren ons gek”

Niet zomaar met dagelijks etentje samen, maar door een heel nieuw avontuur te starten. Het koppel heeft besloten hun spullen te pakken en te verhuizen vanuit hun woonplaats in Cardiff, naar een plek meer dan 15.000 kilometer verder: naar Australië. Daar gaan ze zich settelen, zodat de jongens daar in januari naar school kunnen gaan.

“Mensen zeggen dat we gek zijn”, vertelt Andrea. “Ze snappen het niet. Vrienden zeggen dat we het nog zo goed hebben, met een geweldig gezin, toffe vrienden, familie in de buurt, topjobs… Ze begrijpen het echt niet waarom we weg gaan.”

Maar het koppel twijfelt niet meer. Ben heeft besloten om zijn hooggeplaatste job bij een marketingbedrijf GDS Group nog wat langer te onderbreken en zijn tijd volledig te besteden aan zijn gezin. Op hun blog ‘Little Footsteps, Big Adventures’, doen ze alles uit de doeken.

Iedereen nerveus

Andrea vertelt dat de jongens al staan de trappelen van ongeduld: “Onze zonen zijn ouder nu en ik wil dat ze nadenken over de wereld”, vertelde ze aan Wales Online. “Ik heb heel veel gereisd toen ik klein was en het heeft me heel wat voordelen opgeleverd. Als je kinderen hebt, wordt alles zo snel routine, die gewoonte willen wij doorbreken. We weten nooit of het goed afloopt, maar we willen de opportuniteit grijpen en ervoor zorgen dat we later zeker geen spijt hebben.“

NIET TE MISSEN