© AMF

Vers van de platenpers en binnenkort in Het Bos: Bark, Sisters of Suffocation en Interstellar Deathroll

Liefhebbers van vuile, met bier en zweet doordrenkte metalen hebben 9 november met stip in hun agenda genoteerd. Op die dag stelt Bark in Het Bos (Ankerrui 5, Antwerpen) zijn nieuwe plaat 'Like Humans Do' voor. Zijn ook van de partij: Sisters of Suffocation en Interstellar Deathroll.

Tom De Smet

Interstellar Deathroll bestaat onder meer uit Dave Hubrechts (ex-Diablo Blvd) en Peggy Meeussen (ex-Bliksem), al was die laatste nog geen vast lid van de band toen de EP 'Double Noose' werd opgenomen. Het is dan ook vooral de stem van bassist Filip Aerts die op deze plaat te horen is. 'Double Noose' bevat drie songs (alsook een hidden track) die naadloos in elkaar overgaan en een lekkere groove hebben. Doom meets stoner, zo valt dit geluid het best te omschrijven. Met 'Double Noose' toont Interstellar Deathroll dat het veel potentieel heeft. Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar het full album.

Sisters of Suffocation kennen de trouwe bezoekers van deze site ongetwijfeld. We zetten dit Nederlandse kwartet begin 2016 al in de kijker. Intussen hebben ze twee opgemerkte passages op Antwerp Metal Fest en een EP achter de rug. Tijd voor een eerste full album. 'Anthology Of Curiosities' kreeg veel aandacht in de mainstream media in Nederland. Zelfs een zogenaamde kwaliteitskrant als De Volkskrant schreef over de band. Dat moet zowat de eerste keer geweest zijn dat die krant iets over death metal publiceerde. De mediatieke factor dat Sisters of Suffocation een all female death metal band is, zal daar wel een rol bij gespeeld hebben, maar dat neemt niet weg dat de groep rond zangeres Els Prins vier sterren kreeg en de recensent afsloot met: "Dit bandje is klaar voor een internationale doorbraak in het wreedste metalcircuit." Iets wat wij al langer beweren. Want ondanks de jonge leeftijd van de bandleden is dit een uitstekende plaat die ook iets weet toe te voegen aan het doorgaans zeer conservatieve death-genre. En wat een grunt heeft Els Prins. Ze zingt op deze plaat alle mannelijke deathzangers naar huis. Punt.

Ook Bark (foto), tot slot, heeft een uitstekend nieuw album uit. Rauw, hees, nooit teder: 'Like Humans Do' bevat muziek om te beluisteren met een pint in de linkerhand en de rechtervuist in de lucht. Headbangen is onvermijdelijk, de nummers zijn compact, agressief en groovy. Muziek voor barre tijden. Een heerlijk vuil plaatje ook. De energie spat er vanaf. Met dank ook aan de mix van Tue Madsen, bekend van onder meer Meshuggah en Sick Of It All. Als je bij het beluisteren van deze plaat spontaan aan de hoogdagen van pakweg Sepultura en Biohazard terugdenkt, dan weet je dat dit een uitstekende schijf is.

Deze drie bands spelen op 9 november in Het Bos. Een ticket aan de kassa kost amper 8 euro. Een uitstekende investering, geloof ons.

MEER OVER Metal Maniac