Vrouw wordt knock-out geslagen op straat, maar dan moet het ergste nog komen

Hallucinante beelden uit Beechview in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een jonge vrouw beleefde een horroravond, nadat een man op haar afstapte om haar zonder reden een klap te verkroppen. Hij sloeg haar buiten westen en het slachtoffer viel hard tegen de grond. Op de bewakingsvideo van die straat is te zien hoe een man rustig weg stapt. Wat dan volgt is zo mogelijk nog verschrikkelijker: niemand helpt de gewonde vrouw, integendeel.

mrra

Nadat de dame tegen de grond is gewerkt, komen vijf getuigen in actie. Ze wandelen naar de vrouw toe en halen allemaal hun smartphone boven. Niet om de hulpdiensten te verwittigen, maar om video's en foto's te nemen van het slachtoffer. Eén van hen buigt zich over haar lichaam om te kijken of ze echt bewusteloos. Wanneer hij merkt dat dit het geval is, helpt hij haar niet, maar steelt hij haar gsm. Even later knielt er iemand naast haar neer op de grond. Om een selfie te maken met de bewusteloze vrouw.

Het slachtoffer ligt zo nog een tijd uitgeteld op de koude stoep. Wanneer ze zelf opnieuw bij bewustzijn komt, heeft nog steeds niemand de hulpdiensten gealarmeerd. Uiteindelijk moet de jonge vrouw op eigen kracht rechtkrabbelen. Ze kijkt verdwaasd om zich heen, maar niemand reikt zijn of haar hand uit naar haar.

"Ze behandelen honden beter"

De beelden van de bewakingscamera's gaan viraal en veroorzaken een schokgolf van verontwaardiging. De moeder van het meisje reageert vol ongeloof. "Dat doe je zelfs bij beesten niet. Ze behandelen honder beter dan wat ze met mijn dochter deden", reageert ze geëmotioneerd. "Het is afschuwelijk en verachtelijk. Mijn dochter had gewoon hulp nodig."

Met de jonge vrouw ging het niet goed. Ze worstelt met een drugsverslaving en heeft de zorg over haar eigen kind aan haar moeder overgelaten. Ze zegt dat ze niet weet wie haar heeft neergeslagen of wie de omstanders zijn die zo respectloos reageerden op de aanval.

Geluk bij een ongeluk

Toen dokter Neil Capretto, die een ontwenningskliniek runt, zag wat er in die video gebeurde, was hij gechoqueerd. "Ze lag daar zo onschuldig als een aangereden hert. Maar iedereen keek naar haar alsof ze een attractie was in het circus. Dit is een mens waarover we het hebben. Wat haar situatie ook is, ze verdiende hulp en menswaardigheid", aldus Capretto. Hij besloot haar de hulp te geven, iets wat ze die nacht niet had gekregen.

De arts heeft de jonge vrouw meteen zijn steun aangeboden om haar te helpen af te raken van de drugs. Ze heeft die kans met twee handen aangegrepen en is een maand later ontslagen uit de kliniek. Nu kijkt ze dus ook met gemixte gevoelens terug naar de video. "Ik had nooit gedacht dat van deze verschrikkelijke beelden zoiets goed kon komen. Wij zijn zo dankbaar dat dit is kunnne gebeuren", reageert haar familie aan de Pittsburgh CBS Local.

Het onderzoek van de politie loopt nog. Ze gaan op zoek naar de aanvaller én de dief van de smartphone.

Nu in het nieuws