© Twitter

Niet iedereen is blij met deze foto van Madonna

De Amerikaanse popster Madonna was afgelopen woensdag in het Braziliaanse Rio de Janeiro op een trouwfeest. Tijdens haar verblijf maakte ze tijd voor een tripje in de gevaarlijke favela’s van de stad. Ze deelde er een kiekje van, maar dat wordt op sociale media lang niet door iedereen enthousiast onthaald.

vwh

Madonna poseerde in een legeroutfit tussen officieren in Rocinha, de grootste sloppenwijk in Zuid-Amerika. Toen ze de foto op Instagram en Twitter plaatste, kwamen de negatieve reacties snel binnen. Veel fans vinden het onrespectvol dat de 59-ster er poseert en vinden dat ze armoede in de Braziliaanse wijken glamoureus doet lijken. Bovendien werd een paar dagen voor haar bezoek een Spaanse toerist toevallig doodgeschoten door de officieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ze lijkt plezier te hebben in een favela, waar dagelijks lokale bewoners worden beschoten en sterven”, aldus ene Lavinia Hollanda op Twitter. Echter niet iedereen had kritiek op Madge, er kwam ook lof op de omstreden foto. Sommigen onderstreepten dat Madonna zich inzet voor gebieden in ontwikkeling, terwijl andere beroemdheden de regio’s links laten liggen.

NIET TE MISSEN