© GMAX AGENCY

Beerschot Wilrijk weer leider na (te krappe) zege van OH Leuven: nagelbijten op laatste speeldag

Oud-Heverlee Leuven heeft zaterdag met 1-0 gewonnen tegen Union op de voorlaatste speeldag van de eerste periode in de Proximus League. Het verliest wel de leidersplaats aan Beerschot Wilrijk dat vrijdag uithaalde tegen Roeselare.

doro, belga

OHL won van Union dankzij een treffer van Kenneth Schuermans. De Leuvenaars hadden de leiding in de eerste periode dankzij een beter doelsaldo maar omdat Beerschot Wilrijk met 5-0 won van Roeselare, staat het terug eerste.

Beerschot Wilrijk en OHL hebben 26 punten en een doelsaldo van respectievelijk 16+ en 14+. Belangrijk om weten: als Leuven twee doelpunten kan inhalen op de Mannekes is OHL (bij een gelijk aantal punten) periodekampioen door meer gemaakte goals.

De tweestrijd om de eerste periodetitel, die recht geeft op een ticket voor de barrages om promotie naar de Jupiler Pro League, wordt dus pas op de laatste speeldag beslist.

Op de slotspeeldag worden alle wedstrijden op 5 november om 16 uur gespeeld. Beerschot Wilrijk sluit de heenronde af in het Koning Boudewijnstadion tegen Union, OHL trekt naar Lierse.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws