© RTL

© Google Street View

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Massale knokpartij tussen Roma-zigeuners en buurtbewoners: “Ze vechten zelfs met verkeersborden”

Een honderdtal mensen is zaterdagnamiddag op straat op de vuist gegaan aan de Anderlechtsepoort in Brussel. Ze gebruikten onder meer verkeersborden en messen, melden meerdere media.

gjs

De politie werd rond 15.30 uur opgeroepen. Volgens VRT Nieuws gebeurde dat omdat in Anderlecht een vrouw gewond geraakt was aan haar oor door geweld. Een half uur later kwam er opnieuw een oproep binnen voor een grote vechtpartij op dezelfde plaats.

“Het was een gewelddadige ruzie, want de hoofdrolspelers hebben verkeersborden gebruikt om te vechten”, zegt commissaris Kathline Calie van politiezone Zuid. “We hebben dan ook heel wat agenten ter plaatse gestuurd.” Ze heeft het over een vechtpartij tussen Roma-zigeuners en buurtbewoners.

Enkele getuigen melden aan RTL Info dat het een bijzonder gewelddadige confrontatie was, waarbij messen en matrakken gebruikt werden. Er zouden ook wagens beschadigd zijn.

Vijf mensen zijn opgepakt, meldt RTL. Zij worden verhoord. Intussen is alles weer rustig aan de Anderlechtsepoort, klinkt het.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio