© AP

Terroristen verschansen zich urenlang in hotel na aanslag met bomauto’s in Mogadishu

Drie van de zes militanten van al-Shabaab die een dodelijke aanval hebben uitgevoerd op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu, zijn levend gevat. Dat hebben officiële bronnen gemeld. Bij de ontploffing van twee bomauto’s en een gewapende aanval op het hotel kwamen minstens 25 mensen om het leven.

gjs, tomas

De aanslag vond plaats in het hotel Nasahablood 2, dat populair is bij ambtenaren. Na de ontploffingen van de bomauto’s, bestormden de militanten het hotel, waarna ze zich tien uur lang in het gebouw verschansten.

Volgens het ministerie van Nationale Veiligheid zaten zes militanten van al-Shabaab achter de aanslag. Drie van hen werden levend gevat, de andere drie kwamen om het leven. Twee van hen bliezen zichzelf op, de derde werd doodgeschoten door de veiligheidskrachten.

Op 14 oktober kwamen bij een aanslag in Mogadishu nog meer dan 350 mensen om het leven. Na die aanslag, de dodelijkste uit de geschiedenis van het Oost-Afrikaanse land, heeft president Mohamed Abdullahi Mohamed beloofd al-Shabaab uit te roeien. Tienduizenden mensen zijn sinds de aanslag op straat gekomen om de vernietiging van de aan al-Qaida gelinkte islamistische groep te eisen.