Judo Dubai: Van Tichelt sneuvelt in strijd om brons

Foto: Photo News

Judo Dubai: Van Tichelt sneuvelt in strijd om brons

Print

Dirk Van Tichelt heeft op het grandslamtoernooi van Abu Dhabi geen medaille behaald. De Beer uit Brecht sneuvelde in de kamp om brons tegen Rustam Orujov uit Azerbeidzjan, de vice-olympisch kampioen van Rio.

Het toernooi in Dubai was voor Van Tichelt de eerste wedstrijd na een tegenvallend WK, eerder dit jaar. De bronzen medaille van Rio won in de groepsfase drie keer overtuigend met ippon tegen achtereenvolgens de Pakistaan Imtiaz Hussain (geen IJF-ranking), de Canadees Arthur Margelidon (IJF 14) en de Zweed Tommy Macias (IJF 6). In de halve finale was de Golden Score er te veel aan voor Van Tichelt, want daarin kon de Mongool Odbayar Ganbaatar (IJF 5) een waza-ari scoren. Ganbaatar won later op de dag goud.

Dus mocht Van Tichelt kampen om brons tegen vicewereldkampioen Orujov. De zilveren medaille van Rio pakte na een minuut uit met een perfect uitgevoerde heupworp. Ippon, einde wedstrijd. Toch stapte Van Tichelt met een goed gevoel van de tatami. In vergelijking met het WK in Boedapast was het judo veel flitsender, enkel conditioneel moet hij nog wat achterstand wegwerken.

Meer sportnieuws