Axelle Red is nieuwe ambassadrice van Handicap International

Foto: BELGA

Axelle Red is nieuwe ambassadrice van Handicap International

Print
Brussel -

Zangeres Axelle Red is vrijdag officieel voorgesteld als de nieuwe ambassadrice van Handicap International. Ze zal de humanitaire organisatie ondersteunen die, naast haar inzet op het terrein voor kwetsbare bevolkingsgroepen, dagelijks strijdt voor het respecteren en ratificeren van het Verdrag inzake het Verbod op het Gebruik, de Opslag, de Productie en de Overdracht van Antipersoonsmijnen van 1997.

Axelle Red, die ook UNICEF-ambassadrice is, is al twintig jaar betrokken bij de strijd tegen landmijnen. In 1997 nam ze hierover al het woord bij de Verklaring van Brussel, het officiële startschot van de onderhandelingen over een internationaal verdrag voor een volledig verbod op landmijnen. Het thema inspireerde haar in 2003 tot het nummer ‘Pas maintenant’, waarbij ze in de huid kroop van een kind dat het slachtoffer werd van een landmijn.

Begin september zette de zangeres mee haar schouders onder de internationale campagne ‘Stop Bombing Civilians’ van Handicap International tegen bombardementen op burgers. Samen met de organisatie riep ze alle mensen op om een STOP-selfie te nemen en deze te delen op de sociale media om zo hun verzet tegen de praktijk duidelijk te maken.

De zangeres wil nu een stap verder gaan in haar engagement als ambassadrice van Handicap International. “Een paar jaren geleden heb ik de gelegenheid gehad om projecten van Handicap International in Azië te bezoeken. Tijdens dit bezoek werd het voor mij snel duidelijk in welke mate ngo’s als Handicap International het verschil kunnen maken en de getroffen personen hun mobiliteit en waardigheid kunnen teruggeven”, vertelt ze.

Aan de zijde van de organisatie gaat ze getuigen over de situatie van volwassenen en kinderen met een handicap. “Axelle Red is een geëngageerde artieste die voeling heeft met de problematiek van landmijnen en personen met een handicap. Als ambassadrice van Handicap International zal ze onder meer projecten bezoeken op het terrein, spreken tijdens evenementen en getuigen over haar ervaringen”, vertelt Jean Van Wetter, algemeen directeur voor Handicap International België.

(belga)

MEEST RECENT