Brandweer zet de deuren open voor verjaardag

Foto: Brandweer Zone Antwerpen

Brandweer zet de deuren open voor verjaardag

Print
Antwerpen -

Voor het eerst sinds mei 2009 zet de brandweer de deuren van de kazerne op de Noorderlaan open voor het grote publiek. Zaterdag vindt er een goedgevulde opendeurdag plaats.

Al enkele dagen wordt er met man en macht gewerkt om Post Noord, de hoofdkazerne van de Brandweer Zone Antwerpen, helemaal klaar te krijgen voor de opendeurdag die zaterdag plaatsvindt. Voor het eerst sinds het grote openingsfeest in de lente van 2009 is het publiek welkom achter de schermen van de brandweer. “Van 9.30u tot 17 uur en gratis”, zegt brandweerwoordvoerster Jasmien O. “De opendeurdag kadert in de feestelijkheden rond onze tweehonderdste verjaardag.”

Brandweer zet de deuren open voor verjaardag
Foto: Brandweer Zone Antwerpen

Demonstraties

Geïnteresseerden kunnen op de Noorderlaan terecht voor verschillende dingen. “Er zijn demonstraties van onze gespecialiseerde teams zoals het klimteam en de duikers”, aldus O. “Ook zullen we tonen hoe een auto opengeknipt wordt bij een ongeval.” De brandweer organiseert verder een modeshow met brandweerkledij uit de geschiedenis. “Er zal ook een virtual-reality-container zijn en ons wagenpark wordt helemaal tentoongesteld.”

Omdat er verwacht wordt dat veel gezinnen met kinderen hun weg naar Post Noord zullen vinden wordt ook voor verschillende vormen van kinderanimatie gezorgd. Extra spannend is dat de kazerne gewoon operationeel blijft tijdens de opendeurdag, het is dus heel waarschijnlijk dat bezoekers getuige zijn van een echte brandweeruitruk.

De brandweer vraagt om met het openbaar vervoer af te zakken naar de Noorderlaan. “Er is geen bezoekersparking”, zegt O. “Tram 6 stopt voor de deur van de kazerne. Wie toch met de auto komt, parkeert best op de Park&Ride aan de Havanastraat.”

Brandweer zet de deuren open voor verjaardag
Foto: Brandweer Zone Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio