Deze balletleerlingen doen auditie voor plaats in groots familiespektakel

Print

De balletleerlingen van stedelijke basisschool Prins Dries deden vandaag auditie voor De Notenkraker, een nieuw groots opgezet familiespektakel van choreograaf Franco Dragone. Een 16-tal kinderen zullen een rolletje krijgen in deze productie. Regisseur-choreograaf Giuliano Peparini was alvast onder de indruk van het niveau.

Stedelijke basisschool Prins Dries is de enige school in België met een lagere balletafdeling, vanaf het derde leerjaar. De 54 leerlingen krijgen les van docenten van de Koninklijke Balletschool en worden voorbereid op een professionele danscarrière. Bij zo’n carrière horen onvermijdelijk audities, maar die van vrijdag was toch een speciale. Wie geselecterd wordt, mag eind december in De Notenkraker van Franco Dragone dansen.

Dragone vormt dit ultieme kerstverhaal om tot een ongezien familiespektakel dat tussen kerst en nieuw in Vorst Nationaal wordt gespeeld en geproducerd wordt door Music Hall. Met nieuwe arrangementen van Matt Dunkley (filmmuziek ‘Black Swan’, ‘The Dark Night’, ‘Pirates of the Carribean’, ‘Moulin Rouge’, ’The Great Gatsby’ …), een live symfonisch orkest, veel stunts en acrobatie en dus zestien dansertjes.

Maandag of dinsdag weten de leerlingen welke zestien dansertjes worden gekozen. Door de wet op kinderarbeid zullen heel wat doublures nodig zijn en zullen er dus wellicht meer overblijven.

DOEN!