Mode

Nederland heeft een nieuwe regering, en iedereen heeft het over de schoenen van de premier

Print
Nederland wordt gek want de nieuwe Nederlandse vicepremier Hugo de Jonge draagt op de eerste officiële foto van het nieuwe kabinet bleke schoenen met bloemen onder een donker pak. Iedereen heeft er een mening over en de Jonge is met zijn 'schreeuwerige' schoenen meteen al de eerste uit het nieuwe kabinet die trending is op Twitter.

Kersvers vicepremier Hugo de Jonge staat op de officiële kabinetsfoto naast de koning en iedereen kijkt naar zijn schoenen. De premier draagt bleke schoenen met een blauwe bloemenprint en ze vallen heel erg op tussen al dat donker en zwart. 

Etiquettedeskundige Jan Jaap van Weering vindt het niet kunnen en zegt op RTL Nieuws: “Je staat naast de koning, dan hoor je je waardig te gedragen en te kleden. Met zulke schoenen leid je de aandacht af. Dat is niet respectvol.” Veel mensen vinden ook dat je onder een donker pak donkere schoenen hoort te dragen.

Alle ministers van het kabinet Rutte III Foto:AFP

Ook op Twitter zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden het niet kunnen dat de vicepremier met zijn schreeuwerige schoenen de koning overschaduwt, anderen vinden het dan weer gedurfd en rock-'n-roll.

De viceminister zelf heeft in elk geval geen spijt van zijn keuze."Ik heb altijd vrolijke schoenen aan, en heb niet eens andere", zei hij in een interview met NPO Radio 1.

Voor de fans: het blijken handgemaakte leren schoenen uit Portugal van de Rotterdamse winkel Mascolori te zijn. De prijs? 199 euro. Het merk is in elk geval bijzonder opgetogen met alle media-aandacht voor de schoenen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIET TE MISSEN