© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

© Sylvain Liekens

1 / 3

Kinderyoga ontsnapt niet aan Halloween

Elke Hermans geeft in haar yurt of tentgebouw al enkele jaren kinderyoga op donderdagavond. Sommige kinderen volgen de lessenreeks al enkele jaren en beleven er zichtbaar veel plezier aan.

Sylvain Liekens

Elke kwam al een kleine tien jaar geleden in contact met yoga. “Het gaf me meer energie en ik wilde dat gevoel aan mijn drie kinderen doorgeven. Zo ben ik gestart met kinderyoga. Om dat in een speciale plek te kunnen doen hebben we in de tuin een yurt laten bouwen die helemaal is opgetrokken uit natuurlijke materialen. Ik leer kinderen letten op hun ademhaling. Zo kunnen ze zich ook makkelijker concentreren. Wie rustig ademt, krijgt meer zuurstof en wordt automatisch rustiger. Ik werk vooral met lagere schoolkinderen want tieners vergen toch weer een andere aanpak. De les begint altijd met de jongens en meisjes die over een stermoment van de voorbije week vertellen. Sommige kinderen bloeien helemaal open. Er zijn er die echt ontgoocheld zijn als ze niet naar de les kunnen komen. Hier moet niets en mogen ze zijn wie ze zijn. We proberen zo dicht mogelijk bij de natuur te staan en daarom heb ik nu ook aandacht voor Halloween. Er hangt een soort spinnenweb tegen de muur dat ze niet meteen zien als ze binnen komen en ik gebruik stokjes die ze met hun tenen moeten grijpen. Ook masseren met dennenappels doen we wel eens.”

Oefenen in bed

Van de twee jongens en meisjes die present zijn, komt Emma al het langst naar de yogalessen. Ze zit in het zesde leerjaar en ze bekent dat ze wat last heeft van stress. “Ik probeer wat ik hier leer toe te passen op school en dat helpt. De vlinderoefening doe ik ook dikwijls als ik thuis in bed lig.”

Joppe uit het vijfde leerjaar heeft zijn lichtzwaard meegebracht en demonstreert hoe hij een kaarshouding aanneemt. Deborah en Janne uit het vierde jaar vertellen dat ze naast de yoga ook het knutselen dat ze nu en dan doen heel plezant vinden.

http://www.yoehee.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio