Neuville voorlopig pas zevende in Rally van Groot-Brittannië, Evans is koploper

Foto: EPA-EFE

Neuville voorlopig pas zevende in Rally van Groot-Brittannië, Evans is koploper

Print

Thierry Neuville (Hyundai) staat vrijdag halverwege de tweede dag van de Rally van Groot-Brittannië, de twaalfde en voorlaatste manche van het WRC-kampioenschap, op een teleurstellende zevende plaats. De leidersplaats is na vier klassementsritten voor de Welshman Elfyn Evans (M-Sport/Ford). Later op de dag volgen nog drie klassementsproeven.

Evans, die vooraf voor eigen volk tot de favorieten werd gerekend omwille van zijn speciaal voor deze rally gefabriceerde DMACK-banden, telt een voorsprong van 6,7 seconden op zijn Estse ploegmakker Ott Tänak en zestien seconden op zijn landgenoot Kris Meeke (Citroën). Thierry Neuville volgt op 29,5 seconden.

De Oostkantonner stond donderdag na de eerste klassementsrit derde, maar kreeg een tijdstraf van tien seconden na donderdagavond een minuut te laat te zijn doorgekomen aan een controlepunt. In de drie klassementsritten van vrijdagvoormiddag eindigde hij achtereenvolgens achtste, tweede en derde.

De Fransman Sébastien Ogier, die in Groot-Brittannië dit weekend zijn vijfde opeenvolgende wereldtitel kan vieren, staat momenteel vierde op 16,4 seconden. Ogier telt in de WK-tussenstand respectievelijk 37 en 38 punten voorsprong op Tänak en Neuville. Een zege of een voorsprong van 31 punten in het klassement volstaat voor Ogier om zondag de wereldtitel te pakken.

De Rally van Groot-Brittannië telt in totaal 21 klassementsritten en 304,36 km tegen de chrono. De laatste rally van het seizoen is de Rally van Australië (16-19 november).

Meer sportnieuws