Kan Goedele Wachters nog een keer winnen in nek-aan-nek-race?

Foto: VIER

Kan Goedele Wachters nog een keer winnen in nek-aan-nek-race?

Print

Ongeslagen nieuwsanker Goedele Wachters begon opgelucht aan haar achtste aflevering, nadat ze de nagelbijtende finale van woensdag met slechts één seconde op de klok had kunnen winnen. Maar comedian Jens Dendoncker en auteur Dalila Hermans zijn er klaar voor om haar van haar troon te stoten. De kandidaten blijken aan elkaar gewaagd en er ontstaat een hevige nek-aan-nek-race.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent de aflevering van donderdag van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Tennisster Xavier Malisse moest na één deelname woensdag al meteen het onderspit delven, maar daardoor kwam er een plaatsje vrij voor een nieuwe kandidaat: Jens Dendoncker. Of Winnie voor de vrienden. Zoals die van ‘De Poeh’.

De comedian, die sinds kort ook te zien is in het programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’, staat garant voor extra humor tijdens het hele quizprogramma, ook in spannende tijden. We mogen hem alles vragen over kolibri’s, Kyrgizië en duikboten. Dat belooft.

Wie zetelde er in de jury?

Jens komt niet terecht tussen onbekenden, integendeel. Hij heeft in vroegere jaren nog in de klas gezeten bij het nieuwste jurylid Rik Verheye. De comedian is vol van lof over de ‘Callboys’-acteur: “Dat was toen al de grote gast, waar wij van wisten dat het goed zou komen met hem.” Rik is iets minder enthousiast. “Ja, zie mij hier nu zitten.”

Samen met Jan Jaap van der Wal is Verheye er klaar voor om de deelnemers te steunen in hun strijd voor de titel. Of om Erik uit te lachen als het even misgaat.

De Comedy Kip. Een nieuwe eretitel om in de wacht te slepen. Humo’s Comedy Kip. Video: VIER

Wat was de flauwste mop?

Deze keer krijgt presentator Erik Van Looy de prijs voor de flauwste mop. Eventjes dachten we dat we een nieuwtje te weten waren gekomen, toen hij aankondigde dat het land tussen Panama en Nicaragua ook een versie van ‘De Slimste Mens’ zou uitzenden. In Costa Rica dus.

- “Echt?”

- “Jaja, maar daar is het een vrouw die de quiz presenteert.”

- ...

- “Costa Erika.”

Wat was de meest bizarre vraag?

Vlaamse ambiance- en charmezanger Steve Tielens bracht samen met zijn huishoudster Monique een zeer vreemde versie van het Smurfenlied. Wie te lang bleef kijken naar het scherm, kon bijna gehypnotiseerd worden door de ronddraaiende hoofdjes van Monique. Enkele seconden bizarre televisie die we jullie uiteraard niet willen onthouden.

“Een muzikale trip”. Een vraag over LSD volgde snel.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Tijdens de verschillende rondes was er sprake van een echte nek-aan-nek-race, waarbij de deelnemers nooit veel seconden konden uitlopen. Alle deelnemers haalden opvallend hoge scores, zonder dat ze zichzelf echt met kop en schouder boven elkaar konden doen uitsteken. Uiteindelijk was het Dalila (met 393 seconden) die mocht toekijken hoe de anderen streden voor hun plekje in de finale.

Hoe verliep de finale?

Jens ging de finale in met 333 en Goedele met 354. Het nieuwsanker werd steeds zenuwachtiger, maar dat kon van Jens niet gezegd worden. Hij slaagde erin om tussen de spannende vragen door nog wat grapjes te maken om de sfeer een beetje te verlichten. Opmerkingen als “Winona Ryder? Da’s die met haar vreemde oorlel?” of “Jeanne d’Arc verkleedde zich in een jongen om… Nee, wacht, dat was Mulan!” zorgden voor een oprecht lachsalvo.

Maar bij de laatste vraag over Amerikaanse staten was het bittere ernst. Erik moest weten welke de eerste vijf zijn, als je de staten alfabetisch rangschikt. Hoewel haar kennis van aardrijkskunde Goedele het hele spel door een streepje voor gaf, speelden de zenuwen nu duidelijk parten.

Het finalespel. Video: VIER

Jens had geen last van zenuwen en kon nog op een vierde trefwoord komen. Hij gaf het laatste verlossende antwoord. Over en uit voor Goedele Wachters na acht sterke afleveringen.

Een ode aan Goedele haar acht deelnames. Video: VIER

Wie zien we maandag als nieuwkomer?

In plaats van Goedele doet Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde een gooi naar de titel.

Kan Goedele Wachters nog een keer winnen in nek-aan-nek-race?
Stijn Van de Voorde. Foto: VIER
MEEST RECENT