Wesley Sneijder sponsort baby Miguel

Lieveke en baby Miguel. Foto: BERT DE DEKEN

Wesley Sneijder sponsort baby Miguel

Print
Arendonk -

De ouders van baby Miguel uit Arendonk zijn erin geslaagd om 110.000 euro in te zamelen voor een dure oogoperatie. Ook Nederlands stervoetballer Wesley Sneijder steunde de actie.

Een week geleden zaten Lieveke de Kort (31) en Michael Lu (33) nog in zak en as. Hun zoontje Miguel, een jongetje van drie maanden, moet binnen de drie maanden een dure oogoperatie ondergaan in de Verenigde Staten. Lukt dat niet, dan is hij blind voor het leven.

Na de geboorte werd bij Miguel de zeldzame oogafwijking sclero cornea vastgesteld. Het wit van het oog is bij hem over de pupil heen gegroeid. Alleen dokter James Aquavella in Rochester bij New York kan hem helpen. Hij maakt dan een opening in de ogen en plant vervolgens hoornvliesdeeltjes uit kunststof in.

De ouders begonnen onlangs een crowdfundingactie. Het vooropgestelde bedrag van 110.000 euro werd donderdagavond verzameld.

Ook Nederlands recordinterna­tional Wesley Sneijder, op dit moment voetballer van het Franse OGC Nice, en zijn vrouw Yolanthe deden hun duit in het zakje. “Hoeveel zij hebben gedoneerd, ga ik niet zeggen. Maar we willen vooral iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt”, zegt mama Lieveke. “De actie mag stoppen. Als er na de nazorg nog geld over is, dan schenken we dat aan andere zieke kinderen. We hopen nu zo snel mogelijk met onze Luikse arts, die instaat voor de nazorg, naar Amerika te gaan.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio