© JAn Auman

Jong Groen knuffelt boom in Paalstraat

Jong Groen is begonnen aan zijn ronde van Schoten. Om de twee maanden gaan Olivier Coppens en co een andere boom knuffelen. “We houden van bomen”, aldus de afdelingsvoorzitter.

jaa

De eerste boom die werd geknuffeld door een tiental jonge Groenen en toevallige passanten was de plataan op het pleintje op de hoek van de Paalstraat en Rodeborgstraat. “Hij krijgt veel te weinig ruimte om te kunnen groeien. De straatstenen zijn uit de grond gedrukt door de kracht van de wortels. De boompjes die errond staan, zijn op sterven na dood. Geen fraai gezicht. We vragen aan de gemeente om deze boom meer plek te geven. Het pleintje is groot genoeg”, weet bioloog en gemeenteraadslid Peter Arnauw.

“Naast de problemen die deze boom heeft, staat hij ook in de Paalstraat. Een straat waar wij meer verandering willen zien”, stelt Jong Groen. “De fietsende jeugd wordt in deze straat aan te veel gevaren blootgesteld. Het kruispunt waar we staan, is heel vaag in regelgeving. Als je het kruispunt op wil rijden, weet het overgrote deel niet wat te doen.”

En er is volgens Jong Groen nog meer mis met de winkelstraat: te smal, te weinig fietsparking en te weinig politiecontrole op het recent ingevoerde parkeerverbod.

“Om het parkeerprobleem aan te pakken, stellen we voor de fietsenstalling aan het gemeentehuis minstens te verdubbelen. Verder zien we graag de stalling over Cantina en Domus overdekt”, zegt Coppens. “Verder pleiten we voor een evolutie naar een autovrij paradijs voor wandelaar, fietser en soldenjager. We willen het gedeelte van La Cantina tot aan het gemeentehuis autovrij maken. Dit met een systeem van inschuifbare paaltjes die het verkeer tegenhouden.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio