Weddenschap verloren tegen de broertjes Coppens? Dan gaat Qmusic-dj naakt

Foto: Pascal Baetens

Weddenschap verloren tegen de broertjes Coppens? Dan gaat Qmusic-dj naakt

Print

Een weddenschap verliezen kan al eens pikante gevolgen hebben. Voor Qmusic-dj Maarten Vancoillie hadden Mathias en Staf Coppens een speciale tegenprestatie in gedachten: een professionele naaktshoot in een leegstaand psychiatrisch ziekenhuis in Bierbeek. Vancoillie hield zijn woord en stond te bibberen op de koude set. En dat levert een paar straffe beelden op natuurlijk.

De voorbije weken gingen Mathias en Staf tijdens het programma van Maarten en Dorothee op Qmusic op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Hoeveel weet Qmusic-dj Maarten Vancoillie over zijn eigen lichaam?’ Als Maarten minder dan 50% van de vragen juist had, moest hij bereid zijn om zich uit te kleden voor de camera. Helaas voor de dj scoorde hij ondermaats.

Weddenschap verloren tegen de broertjes Coppens? Dan gaat Qmusic-dj naakt
Het eindresultaat. Foto: Pascal Baetens

Onderbroek vergeten

Maar hij week niet van de afspraak. Zo beloofd, zo gedaan. Zonder schroom ging Maarten volledig naakt. “Het gebouw was heel oud en het was er erg koud. De fotograaf had mij de instructies gegeven om enkel losse kledij (lees: geen onderbroek) te dragen vóór de shoot. Toen ik daarna mijn gewone kleren mocht aandoen, kwam ik er wel achter dat ik geen onderbroek bij had”, vertelde Maarten op de radio.

De naaktshoot werd in goede banen geleid door de ervaren Belgische fotograaf Pascal Baetens. Hij won in 2011 de prijs voor het beste Europese fotoboek in de categorie naaktfotografie. De man was onder de indruk van Maarten: “Maarten had even de tijd nodig om op zijn effen te komen, maar hij heeft dat heel goed gedaan. Het is een mooie jongen met een verzorgd lichaam, hij heeft echt talent”, lacht Baetens.

Een speciaal plaatsje bij de broertjes Coppens

Fier ging Maarten de foto ingekaderd in de handen van de broertjes Coppens duwen. Ze waren fier op hem, maar moesten lachen met het eindresultaat. “Dit is een photobomb! Het is wel een grote beker in vergelijking met de foto”, lachten Staf en Mathias. “We gaan de foto hier op kantoor een plaats geven zodat iedereen goed kan zien dat je al eens graag een koffie drinkt.”

MEEST RECENT