Scoor uw wekelijkse dosis muziek in de Kempen

Print

Jelle Van Giel (Beerse) Foto: GVA

Muziekliefhebbers komen dit weekend weer ruimschoots aan hun trekken in de Kempense regio. Of u nu de voorkeur geeft aan klassiek, blues, rock of kleinkunst, er is voor elk wat wils. Tien welluidende tips.

1. Two Sevens Clash

Wat: 'Two Sevens Clash', het meest iconische album van de Jamaicaanse band Culture, is dit jaar aan zijn veertigste jubileum toe. Hoog tijd voor een internationale tribute tournee! Gelukkig is daar nog Kenyatta, zoon van Joseph Hill, die de erfenis van zijn vader met veel trots levendig houdt. Naast Kenyatta zijn ook Telford Nelson en Albert Walker, de twee andere Culture-vocalisten, van de partij.

Praktisch: donderdag 26 oktober om 20.15u in de Warande/de Kuub, Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: 16 euro

 

2. Kleinste Revue van Vlaanderen

Wat: De burleske danseres Parlé Texas betovert al onze zintuigen, de exotische goochelaar Hiëronimus verzorgt tegelijk gratis professionele massage aan allen die dat willen. De tekenaar Bert Lezy maakt portretten van mensen uit het publiek, maar is tevens quizmaster. Dit alles muzikaal gekaderd door de virtuoze vierkoppige liveband Veston, die op zeer frisse wijze golden oldies nieuw leven inblaast.

Praktisch: vrijdag 27 oktober om 14u in GC De Wouwer, Kloosterstraat 4 in Ravels

Prijs: 8 euro

 

3. Carl Verheyen Band

Wat: Een gitarist in hart en nieren, dat is het minste wat je van Carl Verheyen kan zeggen. Met meer dan 40 jaar ervaring als zowel soloartiest, bandlid en studiogitarist is Carl Verheyen één van 's werelds bekendste en meest gevierde gitaristen aller tijden. Als gitarist van Supertramp heeft Carl sinds 1985 voor miljoenen enthousiaste fans in uitverkochte zalen en stadions over de gehele wereld gespeeld.

Praktisch: vrijdag 27 oktober om 20.30u in De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

Prijs: 16 euro

 

4. Jelle Van Giel Group + De Kempengalm

Wat: Jelle Van Giel is een professionele jazzdrummer en liedjesschrijver die de liefde voor muziek bij brassband De Kempengalm uit Vlimmeren heeft gevonden. In ' Songs for Everyone' gaan Jelle Van Giel en de enthousiaste groep muzikanten van De Kempengalm onder leiding van dirigent Jeroen Van Ginneken met elkaar aan de slag. Ze beloven een verfrissend muzikaal streekproduct te brouwen met melodieuze, filmische jazz en het stevigere brassbandrepertoire.

Praktisch: vrijdag 27 oktober om 20.15u in GC ’t Heilaar, Heilaarstraat 35 in Beerse

Prijs: 15 euro

 

5. Portland & St. Grandson

Wat: De driekoppige band Portland brengt dreampop met een vleugje elektronica. Hun eerste demo ‘Lost Fragrance’ werd geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel en vorig jaar schopte Portland het bovendien tot de finale van Humo’s Rock Rally. St. Grandson brengt dromerige maar catchy indiepop. Singles ‘Midnight Swim’, ‘You Will Find’ en ‘Growin’ Older’ werden gretig opgepikt door de nationale radio. In het voorjaar van 2017 verscheen de debuutplaat die werd geproducet door Stephane Misseghers (dEUS).

Praktisch: zaterdag 28 oktober om 20.15u in RElaX (foyer schouwburg Rex), Smallestraat 2 in Mol

Prijs: 12 euro

 

6. Bottle Nose

Wat: Bottle Nose staat dit jaar 10 jaar op de planken. ‘10 jaar the blues, 10 jaar het leven zoals het is!', zoals ze het zelf zo mooi zeggen. Zoals het echte Kempenaars past, prediken de heren in tijden van uitvergroting  en overdrijving dan ook de eerlijke eenvoud. Met het spelen van originals, oude  verloren  gewaande bluesklassiekers vermengd met eigen composities, brengen ze je terug in de sfeer van concerten in donkere berookte kroegen.

Praktisch: zaterdag 28 oktober om 20.15u in zaal Ootello, Ezaart 162 in Mol

Prijs: 12,50 euro

 

7. Het Groote Oor

Wat: 'Het Groote Oor' is een energieke cabaret-band van gepensioneerde leerkrachten uit het college van Mol. Ze serveren hun humor in de vorm van parodie, kolder en sketch en begeleiden dit met een stevige portie poëzie en muziek. Kritisch en relativerend met de nodige spot en humor maar ook soms met een ontroerende en pakkende realiteit weten zij hun publiek te boeien. 

Praktisch: zaterdag 28 oktober om 20u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 10 euro

 

8. Whocat

Wat: Sara Moonen brengt internationaal erkende groovy & catchy jazz-muziek uit Brussel als zangeres met haar eigen band Whocat. Ze stellen onder meer hun te verschijnen cd voor.

Praktisch: zaterdag 28 oktober om 21u in Barzoen, café in de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: gratis

 

9. Zangtafel Westelfolk

Wat: Zingen van oude Vlaamse volksliederen met zangboekjes een dropbox voor de teksten en af en toe een partituur. Je mag ook eigen zangboeken meebrengen om nieuwe folkliederen uit te kiezen.
Met potluck, een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt en deelt met de andere aanwezigen.

Praktisch: zondag 29 oktober om 11u in folkstal, Hollandse Dreef 3 in Westerlo

Prijs: gratis

 

10. Tea Time Favourites

Wat: Met Tea Time Favourites lanceerde 2440 Big Band enkele jaren geleden een ongelooflijk succesvol concept. Tijdens de vorige edities werden Frank Sinatra en Dean Martin herdacht. Nu zet deze dynamische groep in op gewezen sterren van eigen bodem: Ann Christy en Louis Neefs. De bekenste melodieën van beide Vlaamse iconen worden geserveerd in frisse arrangementen van dirigent Koen Minnaert.

Praktisch: zondag 29 oktober om 14u in CC de Werft, Werft 32 in Geel

Prijs: 13 euro

DOEN!