Mode

Schoenendilemma voor vrouwen opgelost in een handomdraai: platte en hoge schoenen in één

Print

VIDEO Schoenendilemma voor vrouwen opgelost in een handomdraai . Video: ATV

Met hoge hakken de stad in, een veloke willen pakken en in een wip je schoenen een lage hak aanmeten om beter te kunnen trappen. Dat kan, want Charlotte Nyssen uit Berchem heeft vandaag de schoenen met herstelbare hak gelanceerd. Zo maakt ze een einde aan het schoenendilemma van vele vrouwen. Hoge hak of lage hak... je verandert hem in een handomdraai.

Het moet zowat de heilige graal in de wereld van de vrouwenschoenen zijn: een schoen die zowel kan dienen op feestjes als aan de schoolpoort, waar je lange wandelingen door de stad mee kan maken én in een chic restaurant kan gaan eten.

“Ik ben zelf een grote fan van hoge hakken, maar dan ben je eigenlijk veroordeeld om de hele tijd een resem schoenen met je mee te zeulen”, zegt de Antwerpse Charlotte (38) die met het idee kwam. “Want op ­stiletto’s kun je geen ­kilometers stappen. Of lang dansen.

Het gaat in eerste ­instantie om een schoen met een hak van 8 centimeter. Als je die eraf neemt, heb je een platte schoen over die je perfect zo kan dragen. “Je zet de hak erop door hem er met een kwartslag in te draaien”, zegt ze. “Neem je hem eraf, dan kan je hem gewoon in je handtas mee­nemen. Op langere termijn is het de ­bedoeling dat je het hele gamma hebt: van platte schoen naar een hak van 4, 6, 8 centi­meter, of meer. En dat er laarzen uitkomen die met hetzelfde mechanisme werken.”

NIET TE MISSEN