Heist komt dicht, maar kan niet winnen op Seraing

Print

Op een zucht van een eerste zege in vier weken, zo dicht stond Heist in Seraing zaterdag bij een overwinning. Maar een doelpunt van Faye besliste daar anders over zodat de partij eindigde op 1-1. De bezoekers speelden de laatste twintig minuten met tien, na een tweede gele kaart voor Dries Ventose.

Heist was niet naar Seraing afgereisd om er een swingende show te gaan presenteren. Coach Karel Keleman koos voor een zeer voorzichtige aanpak en hij had ook de bezem door zijn basiself gehaald. In vergelijking met de match tegen Berchem nu geen Wijns, Troonbeeckx, Bounou en Kabeya in de basis.

Wél aan de aftrap en dat voor het eerst dit seizoen, verdediger Robert Roosen. Ook Daan Matterne was na enkele weken afwezigheid door blessure weer van de partij. En met verdediger Jordy Lokando ditmaal in een aanvallende rol, in steun van diepe spits Dries Ventose. De partij was voor de rust arm aan spektakel. De eerste opwinding was ook goed voor een doelpunt. Een vrije trap van Thomas Englebert werd door Engelen ingekopt, al ging de keeper bij die fase helemaal niet vrijuit.

In de tweede helft bleef Heist het goed onder controle houden, al groeide er met de minuut meer irritatie door scheidsrechterlijke beslissingen. Een paar discutabele fases omtrent al dan niet buitenspel, het belette de bezoekers om verder uit te lopen. Niet dat er veel kansen waren, maar Seraing gaf ook niet de indruk Heist te kunnen bedreigen. Sleutelmoment in de partij was zeker de rode kaart voor Dries Ventose zo’n twintig minuten voor tijd. De aanvaller kreeg twee keer geel. De thuisploeg rook bloed, en het begon ballen in de grote rechthoek te pompen. Uit één van die aanvallen kopte Faye aan de tweede paal binnen. Heist kende nog brute pech toen Troonbeeckx en Englebert tegen lat en paal mikten.

MEER VOETBALNIEUWS