Hacker van websites Mobistar en Brussels Airlines komt weg met opschorting

Foto: rr, Belga

Hacker van websites Mobistar en Brussels Airlines komt weg met opschorting

Print
Mechelen -

Kevin D. (23) uit Mechelen is schuldig bevonden aan het hacken van de betaalwebsite van Mobistar, maar komt weg met een opschorting zonder een straf. De beklaagde moet van de rechter ook zijn psychologische begeleiding voortzetten.

De feiten waarvoor D. terechtstond, pleegde hij tussen zijn 18 jaar in 2012 en januari 2016. Kevin D. was toen niet aan zijn proefstuk toe. De jeugdrechter had hem al een keer op de vingers getikt omdat hij het betalingssysteem van bioscoopcomplex Utopolis (nu UGC) had gehackt, zodat hij samen met een vriend gratis én helemaal alleen naar de film kon.

Volgens openbare aanklager Peter Peereboom had Kevin D. een dertigtal elektronische toestellen, waaronder iPhones en tablets, voor een waarde van samen 17.000 euro, gestolen. De toestellen werden na bestelling door D. geleverd in Bpost-kantoren in Mechelen en Brussel. Het merendeel heeft hij naar eigen zeggen gewoon weggegooid, verkocht of te koop aangeboden op websites. Een viertal kopers werden uiteindelijk geïdentificeerd.

De diefstal van iPhones en tablets kwamen eerder toevallig aan het licht, nadat er een klacht werd ingediend door Lufthansa. Zo had hij enkele vluchten geboekt en geannuleerd om zo cash geld te ontvangen. Voor de hacking van de vliegtuigtickets stond hij nu niet terecht. Dat had volgens het parket te maken met de beperkte medewerking door de Duitse luchtvaartmaatschappij. “Maar tijdens zijn verhoren ging hij spontaan over tot bekentenissen over de diefstal van de multimediatoestellen”, zei aanklager Peereboom.

Rechter Erika Colpin stelde ook dat de burgerlijke partijstellingen aangehouden blijven.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio