Bijna volledig haarloze cavia draagt de schattigste outfits om zich warm te houden

Print

Deze cavia is bijna volledig haarloos, en draagt de schattigste outfits om zich warm te houden Video: Barcroft

Door zijn haarloze lichaam en roze huid, wordt deze cavia vaak verward met een biggetje. Het schattige knaagdier is eigenlijk een speciale soort, die enkel een toefje haar op zijn snuit en rond zijn pootjes heeft. De cavia moet echter niet vrezen dat hij het te koud zal krijgen, zijn eigenares zorgt ervoor dat hij warm blijft door hem in dekentjes te wikkelen en hem de schattigste kleren aan te trekken. Door die modieuze outfits - en door fotogeniek te zijn - heeft de opmerkelijke cavia heel wat fans op sociale media.

Pim woont met zijn baasje Jessica (21) in Nederland, en ondanks zijn kale uiterlijk blaakt de cavia van gezondheid. Het knaagdier is eigenlijk een ‘skinny pig’, een speciaal ras van haarloze cavia’s dat oorspronkelijk in een laboratorium werd gefokt om te dienen als proefdier. Pim hoeft echter niet deel te nemen aan dermatologische tests, maar houdt zich wel bezig met allerlei andere experimenten: de cavia is onder andere een kunstenaar en fotomodel, en is een van de weinige cavia’s die heel wat aanhangers heeft op Instagram.

“Hij doet alles voor een snoepje”, aldus Jessica, die haar opmerkelijke huisdier in oktober 2016 kocht toen hij net was geboren. De Nederlandse vrouw werd onmiddellijk verliefd op de cavia, en het gevoel is duidelijk wederkerig. “Hij knuffelt me van zodra hij met ziet en valt dikwijls in slaap in mijn armen.” Hij is ook dol op de andere dieren waarmee hij het huis deelt en vertoeft graag in het gezelschap van Rox de puppy en Bo de vogel.

Jessica steekt hem ook regelmatig in diverse outfits en deelt de kiekjes van de modebewuste cavia op Instagram. “Ik denk dat hij al zijn fans graag ziet en hij is dol op beroemd zijn.” Op sociale media poseert Pim niet alleen met zijn schattige outfits, hij maakt ook gebruik van rekwisieten zoals een Free Kisses-bordje of een kunstwerkje dat hij zelf ondertekende. Pim de cavia vierde vrijdag zijn verjaardag, en hoewel hij pas een jaar oud is, heeft hij al heel wat vriendjes en duizenden mensen die zijn dagelijkse avonturen volgen op Instagram.

MEEST RECENT