Gewelddadige straatrovers meteen na feiten opgepakt en aangehouden

De Kruidtuin Foto: Sven Van Haezendonck

Gewelddadige straatrovers meteen na feiten opgepakt en aangehouden

Print
Mechelen -

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Mechelen twee mannen opgepakt die in aanmerking komen voor twee brutale overvallen op straat. De twee zijn aangehouden.

Een eerste feit speelde zich kort na middernacht af op de Leuvensesteenweg in Mechelen. Toen werden drie jongeren aan de Leuvensesteenweg omsingeld door drie kerels. De drie vroegen een sigaret en zonderden één van de drie slachtoffers af. De jongeman kreeg enkele rake klappen in het gezicht en kwam ten val. Nadat de daders zijn gsm afnamen, sloegen ze op de vlucht.

Korte tijd later sloegen dezelfde daders opnieuw toe. Deze keer in de Kruidtuin in Mechelen. Een twintigjarige man werd er overvallen door het trio en van zijn portefeuille beroofd. Het slachtoffer kreeg bij de feiten een klap in het gezicht.

De politie startte onmiddellijk een grondig onderzoek in de buurt en kon één van de daders aan de IJzerenleen oppakken. Korte tijd later kon ook een tweede verdachte worden opgepakt. De twee, 28 en 32 jaar oud en afkomstig uit Vilvoorde en Mechelen, werden vrijdagnamiddag voor de Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl geleid. Die besliste om hen aan te houden.

De derde verdachte wordt volop opgespoord door de politie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio