Veldloopcriterium CrossCup trekt zich zondag in Gent op gang met aflossingen

Een vermoeide Louise Carton ontbreekt op de eerste wedstrijd in Gent. Foto: Photo News

Veldloopcriterium CrossCup trekt zich zondag in Gent op gang met aflossingen

Print
Gent -

Duizend ploegen van drie atleten beginnen zondag aan de Blaarmeersen in Gent aan het nieuwe seizoen van de CrossCup in het veldlopen. Doe-het-zelf-bedrijf EasyKit is de nieuwe titelsponsor. Bij de vrouwen ontbreekt Louise Carton, bij de mannen zijn alle toppers present.

De CrossCup opent dan wel nog altijd in Gent, maar voor de rest ziet de kalender er dit jaar wat anders uit. De manches in Dour en Wachtebeke verdwijnen, die in Brussel verhuist van december naar februari en wordt voortaan het BK. In Gent wordt traditioneel afgetrapt met de “Relays”, waarbij drie atleten voor elke club een aflossingswedstrijd lopen.

Bij de vrouwen won Meetjesland met slotloopster Louise Carton de voorbije edities van de “Relays”, maar de Oostendse is oververmoeid en treedt niet aan. Brabant Wallon is topfavoriet met Vanessa Scaunet, Imana Truyers en Stephanie Barnes. Ook Essenbeek-Halle heeft met Manuela Soccol, Astrid Verhoeven en Lisa Rooms een sterke ploeg. Verder zijn ook Europees beloftekampioene 800 meter Renée Eykens en Sofie Van Accom present.

Bij de mannen lijkt er niets in te brengen tegen titelverdediger Essenbeek-Halle. Met Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli brengen ze drie atleten met internationale ervaring aan de start. Daarnaast lijken vooral Racing Gent met Bert Misplon, Riken Ost en Bashir Abdi en Luik met Quentin Kebron, Oussama Lonneux en Soufiane Bouchikhi over sterke ploegen te beschikken. Ook Jeroen D’hoedt en Pieter-Jan Hannes zijn er zondag bij.

Kalender van de EasyKit CrossCup:

22/10: Relays Gent

05/11: Mol

26/11: Roeselare (EK-selectiewedstrijd)

21/01: Hannuit (Kampioenschap van de Franstalige Liga)

11/02: Rotselaar (Kampioenschap van Vlaanderen)

25/02: Brussel (BK)

MEEST RECENT