Sanne Cant belt af voor Kermiscross in Ardooie

Foto: BELGA

Sanne Cant belt af voor Kermiscross in Ardooie

Print

Vanmiddag wordt in het West-Vlaamse Ardooie de Kermiscross gereden. Voor velen de ideale voorbereiding op komend weekend met de veldrit van zaterdag in Boom en op zondag de wereldbekercross van Koksijde. Bij de vrouwen belde titelverdedigster Sanne Cant in extremis af.

Geen Sanne Cant dus in de Kermiscross voor vrouwen (start om 14u15) in Ardooie. Vorig jaar bleef ze nog Thalita de Jong en de Amerikaanse Elle Anderson voor.

Vorige week kreeg de wereldkampioene af te rekenen met maag- en darmklachten. Ze won op zaterdag nog in Meulebeke maar ‘s avonds kwamen de problemen opzetten. Cant moest in de nacht van zaterdag op zondag zelfs naar de spoedafdeling van het UZ Gent. Zondag in de GP Mario De Clercq startte ze toch, maar moest ze uiteindelijk opgeven. Ze voelde zich nog niet genoeg hersteld om te starten in Ardooie, de crossen in het weekend zou ze wel rijden.

Bij de mannen start Wout van Aert (om 15u45) als de topfavoriet, zeker nu Mathieu van der Poel in Ardooie niet aan de start komt.

MEEST RECENT