Moedige duikers redden walvis die vastzit in haven van Marseille

Print

Moedige duikers hebben meer dan een uur nodig om meterslange walvis te redden die vastzit in haven van Franse kuststad Video: Facebook

Een walvis van minstens vijftien meter lang is woensdag verzeild geraakt in de oude haven van de Franse stad Marseille. Het dier was volgens getuigen “duidelijk gedesoriënteerd” en zat minstens een uur vast voor brandweermannen het weer richting zee konden duwen.

Het reusachtige dier bezocht de Vieux Port van Marseille rond de middag, maar raakte al snel in de problemen en moest worden geholpen door de brandweer. Enkele moedige duikers sprongen in het water en gingen met man en macht aan het werk om de walvis terug richting open zee te duwen. Tijdens de reddingsactie deden de hulpverleners hun best om het dier nat te houden, en zetten een waterslang in om de walvis te besproeien.

Volgens een woordvoerder van de lokale politie, was het de eerste keer dat een walvis gezien werd in de haven. “Dit was een interventie die zeker zal neer worden geschreven in de geschiedenisboeken van de politie”, aldus de woordvoerder. “Dit was echt uitzonderlijk.”

.

Nu in het nieuws