Op dit kruispunt moet je ogen op je rug hebben om heelhuids over te geraken

Print
Berchem -

De mailbox van Gazet van Antwerpen staat op ontploffen. Zoveel reacties komen binnen op onze oproep om gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers te melden. De komende dagen lijsten we de zwarte punten voor u op. Vandaag gaan we alvast kijken op het kruispunt van de Grote Steenweg en de Elisabethlaan in Berchem, aan de brug over de ring. Wie als automobilist daar de Elisabethlaan wil indraaien, ziet fietsers van alle kanten op zich afkomen, en dan zijn er nog die dekselse elektriciteitskastjes...

Dit kruispunt kwam in uw reacties duidelijk naar voor als een echt zwart punt voor fietsers. Hieronder enkele van de reacties van onze lezers:

“Er staat een elektriciteitskast pal tussen de rijvakken voor auto’s en het fietspad, waardoor auto’s die van de Grote Steenweg de Elisabethlaan indraaien, bijna geen zicht hebben op het aankomend fietsverkeer. Bovendien komen de fietsers daar (legaal) van vele kanten (Grote Steenweg in twee richtingen, Elisabethlaan in twee richtingen, en ringfietspad), waardoor de situatie ook zonder de elektriciteitskast vaak al chaotisch is.”

“Ik vind dat de fietsers hier iets te agressief hun voorrang opeisen waardoor het gevaarlijk wordt bij het rechtsaf slaan met de auto. Het zou veiliger zijn als hier zowel het fiets- als autoverkeer beter op elkaar afgestemd worden. Dit zou ook voor een vlottere doorstroming zorgen voor het autoverkeer”

“Dode hoek voor chauffeurs en verdeelkast belemmert zicht en te weinig plaats voor al dat draai- en wringwerk.”

“Door het elektriciteitskastje is het heel moeilijk om alle fietsers te zien wanneer je als autobestuurder rechts afslaat om de Elisabethlaan op te rijden. De fietsers komen van 3 verschillende richtingen. Als fietser moet je hier heel alert zijn.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio