Pik eens een filmpje mee in de Kempen

Bar Bahar Foto: GVA

Pik eens een filmpje mee in de Kempen

Print
Die late zomeropstoot is weer achter de rug, tijd om het terrasje weer in te ruilen voor het duister van de bioscoop. Naast het reguliere programma in de Kempense filmzalen kunt u deze week ook op deze adresjes terecht.

1. Cine XS

Wat: film voor de allerkleinsten, dat is Cine XS met ‘Solan en Ludwig, de Grote Kaasrace’. Wanneer de opschepperige eend Solan ietwat overmoedig een weddenschap afsluit, moet hij deelnemen aan ‘De Grote Kaasrace’, een wedstrijd tussen twee naburige dorpen waarin beide teams om het eerst een bol kaas over de finish moeten brengen. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor. 

Praktisch: woensdag 18 oktober om 14u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

2. Oase Filmfestival

Wat: Deze week staat de tweede editie gepland van het Oase Film Festival, dit keer rond het thema ‘Barsten in de Samenleving’. Het filmfestival focust op de conflicten en breuken in en tussen samenlevingen wereldwijd. De culturele en politieke verhoudingen tussen het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa staan onder druk, niet alleen door de vluchtelingencrisis. Woensdag staan Timgad (14u) en The Nile Hilton Incident (20u) geprogrammeerd, donderdag Ghost Hunting (14u) en Bar Bahar (20u), vrijdag Investigating Paradise (14u) en  La Belle et La Muete (20u).

Praktisch: nog tot en met vrijdag 20 oktober, iedere dag om 14u en 20u in UGC Turnhout, Graatakker 99 in Turnhout

Prijs: 8,60 euro per film

 

3. La Pazza Gioia

Wat: Sterke personages en dialogen, daar draait het bij de gevierde Italiaanse regisseur Paolo Virzì steeds om. Deze keer legt hij zijn expertise in een studie van twee emotionele tegenpolen in een psychiatrische instelling, zonder er karikaturen van te maken, integendeel er zit een stevige portie realisme en humor in de film.

Praktisch: woensdag 18 oktober om 20u in het klooster in de Molenstraat 5 in Rijkevorsel

Prijs: 1 euro

 

4. Bar Bahar

Wat: Bar Bahar zoomt in op drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen die een appartement delen in Tel Aviv. Het zijn vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van traditie doordrenkt land. Over de clash tussen traditie en moderniteit zijn natuurlijk al ontelbare films gemaakt, maar de jonge regisseuse Maysaloun Hamoud zorgt er met haar energieke en sprankelende regie voor dat deze prent een must see in het genre is.

Praktisch: donderdag 19 oktober om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

5. Natuurfilm

Wat: In zijn nieuwste film neemt Frans Verhoeven de toeschouwer mee doorheen het Turnhouts Vennengebied. Met oog voor detail wisselen macrobeelden van de bijzondere natuur af met weidse landschapsbeelden. Maar ook de vele erfgoedwaarden en de toeristische mogelijkheden komen aan bod. Een aanrader voor iedereen met een hart voor het Turnhouts Vennengebied.

Praktisch: vrijdag 20 oktober om 20u in ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3 in Mol

Prijs: gratis

DOEN!