Boek gebaseerd op anoniem dagboek

Foto: Ilse Van Thielen

Boek gebaseerd op anoniem dagboek

Print
Herselt -

Schrijfster Anne-Marie Hooyberghs heeft haar nieuwste roman ‘zoete wraak’ gebaseerd op een dagboek dat ze in haar brievenbus vond. “Iemand heeft het anoniem in mijn brievenbus gestopt”, zegt ze.

De schrijfster vond in de zomer van 2015 een brief en het dagboek in haar brievenbus. “De brief vertelt over een aanranding die gebeurd is in 1985 waarvan de dader nooit gevat is”, zegt Hooyberghs. “De vrouw zegt in de brief dat ze de dader later tegenkwam maar de politie haar niet geloofde omdat hij een alibi had. Ze heeft dan wraak genomen op de man door een strafbaar feit te plegen.”

Wat de vrouw net gedaan heeft, wil Hooyberghs niet zeggen. “De persoon wil anoniem blijven uit angst voor reacties van haar omgeving. Ze is ervan overtuigd dat ze de cel zou ingaan voor de feiten hoewel ze ondertussen verjaard zijn.” Daarom heeft de schrijfster het einde van het verhaal anders gemaakt dan in het dagboek. “Het dagboek is een bundeling van losse feiten. Op sommige dagen staat maar één woord geschreven, op andere dagen een hele pagina. De grote lijnen van het dagboek heb ik behouden. Net als de gevoelens die beschreven werden. Ik heb het verhaal laten afspelen in Blauberg want plaatsnamen in het dagboek waren niet leesbaar om haar anonimiteit te garanderen.”

De voorstelling van Zoete Wraak heeft plaats op 20 oktober om 19.30u in de patio van VTC De Mixx.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio