Drugspolitie valt binnen op veertien plaatsen, negen verdachten aangehouden

Print

Video: ATV

Deurne -

Drugsspeurders en speciale eenheden zijn dinsdagochtend in alle vroegte binnengevallen op veertien plaatsen, voornamelijk in de omgeving van Deurne-Noord. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar de verkoop van cocaïne. Negen van de tien opgepakte verdachten blijven aangehouden.

De bende verkocht drugs in de regio van Deurne en de randgemeenten rond Antwerpen, de Kempen en Oost-Vlaanderen. Er kwamen drie hoofdverdachten in beeld, die samen gebruikmaakten van een aantal zogenaamde runners. De organisatie gebruikte verschillende adressen om hun activiteiten te kunnen uitvoeren. Er was één plaats in Deurne die als uitvalsbasis aanzien werd. Op die locatie kwamen de verdachten samen en werden de runners aangestuurd.

Tijdens het onderzoek werden onder meer telefoongesprekken van de verdachten onderschept, die de speurders op weg hielpen naar een doorbraak.

De speurders van de lokale recherche drugs vielen dinsdagochtend op veertien plaatsen tegelijk binnen. Ze pakten tien verdachten op. Vier anderen werden niet aangetroffen, zij zijn nog voortvluchtig.

Negen van de tien verdachten blijven aangehouden, een tiende is vrijgelaten onder voorwaarden. Vrijdag verschijnen de aangehouden verdachten voor de raadkamer.

Er werden 7,5 kilogram cocaïne, een grote hoeveelheid cash, vier auto’s, tientallen gsm’s, een vuurwapen, de boekhouding van de bende en de klantenlijst in beslag genomen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio