Fietser (50) komt om het leven na aanrijding door wagen, andere fietser gewond

Foto: WH

Fietser (50) komt om het leven na aanrijding door wagen, andere fietser gewond

Print
Kiel / Berchem / Hoboken -

Op de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel, op de grens met Hoboken, is dinsdag rond 7.30 uur een 50-jarige man op zijn fiets om het leven gekomen door een aanrijding met een auto. Ook in Berchem raakte een fietser gewond.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Sint-Bernardsesteenweg en de Hendriklei. Zowel de fietser als de auto reden in de richting van Hoboken. De bestuurder, die de fietser niet gezien had, sloeg rechts af en raakte hem op het fietspad met de achterkant van zijn wagen.

“De fietser kwam met zijn hoofd hard tegen de auto terecht. De zware hoofdwonde werd hem fataal. Slachtofferhulp werd ingezet voor de familie van het slachtoffer”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Nog fietser gewond

Bovendien is dinsdagmorgen in Berchem, tijdens dezelfde ochtendspits, ook een fietser gewond geraakt. Een autobestuurder kwam vanaf de Berchemboslaan, en stak de Fruithoflaan over richting de Oogstlaan. In het midden van het verkeerseiland raakte hij de fietser. De autobestuurder verklaarde dat hij groen licht had, en dat hij de fietser niet gezien had.

De voorbije twee weken kwamen er al twee fietsers om het leven nadat ze in de stad waren aangereden. Bij een aanrijding in de Lange Dijkstraat kwam vorige week de 28-jarige Boris Lauwers om het leven. Een week eerder overleed ook de 27-jarige Evelien Van Ranst nadat ze op de fiets werd aangereden door een vrachtwagen op het kruispunt van de Simonsstraat met de Plantin en Moretuslei.

Kris Peeters teruggefloten

Vicepremier en kandidaat-burgemeester Kris Peeters (CD&V) betuigde zijn medeleven na het dodelijk ongeval op de Sint-Bernardsesteenweg. Hij gaf daarbij een sneer naar het Antwerpse stadsbestuur. “Zoveelste dodelijk fietsongeval in Antwerpen. Investeren in fietsveiligheid prioritair.”

Sp.a-gemeenteraadslid Toon Wassenberg reageerde daar al snel op. “Schaamteloze tweet nadat uw fractie gisteren een constructieve motie om die onveiligheid samen aan te pakken mee wegstemde.”

 

 

Het toenemende aantal ongevallen met fietsers laat de redactie van Gazet van Antwerpen niet onberoerd. Daarom vragen we u om gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers te melden in de provincie Antwerpen.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio